МЕЛБЪРН, Австралия (AP) — Австралия е готова в понеделник да

...
МЕЛБЪРН, Австралия (AP) — Австралия е готова в понеделник да
Коментари Харесай

Австралия планира да изпрати помощ на Папуа Нова Гвинея, тъй като дъждът поражда опасения за безопасността на мястото на смъртоносно свлачище

МЕЛБЪРН, Австралия (AP) — Австралия е подготвена в понеделник да изпрати самолети и друго съоръжение, с цел да помогне на мястото на смъртоносно свлачище в Папуа Нова Гвинея, защото през нощта дъждове в планинската сърцевина на нацията в южния Пасифик провокираха опасения, че тоновете парчета, които са затрупали стотици селяни, могат да станат рисково нестабилни.

Австралийският министър на защитата Ричард Марлс сподели, че неговите чиновници са разговаряли с техните сътрудници от Папуа Нова Гвинея от петък, когато планински скат се срути върху село Ямбали в провинция Енга, което съгласно Организация на обединените нации умъртви 670 души. Досега са открити останките единствено на шестима души.

„ Точното естество на поддръжката, която предоставяме, ще стане ясно през идващите дни “, сподели Марлс пред Australian Broadcasting Corp.

„ Очевидно имаме потенциал за въздушен превоз, с цел да откараме хората там. Може да има друго съоръжение, което можем да използваме във връзка с търсенето и спасяването и всичко това, което...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР