В изявление, публикувано в неделя, Елисейският дворец обяви, че президентът

...
В изявление, публикувано в неделя, Елисейският дворец обяви, че президентът
Коментари Харесай

Днес в 20 часа Макрон вдига извънредното положение в Нова Каледония

В изказване, оповестено в неделя, Елисейският замък разгласи, че президентът Еманюел Макрон е решил да не удължава изключителното състояние в Нова Каледония . На място се чакат да дойдат нови подкрепления за силите на реда, заключи Агенция Франс Прес.

Извънредното състояние в Нова Каледония, която беше наранена от няколкодневни безредици, ще бъде анулирано в 20 ч. в понеделник (парижко време, 18 ч. по Гринуич, 5 ч. във вторник в Нумеа).

Това заяви френското президентство в неделя, представено от Агенция Франс Прес.

В същото време ще бъдат изпратени спомагателни мобилни сили с обща бройка 480 души .

Отмяната на тези изключителни ограничения би трябвало да " разреши провеждането на срещи на другите фракции, които поддържат независимостта и локални управляващи.

Те би трябвало да договорят завършек на пътните блокади и нормализация на острова.

Елисейският замък също по този начин " напомня ", " че повдигането на блокадите е належащо изискване за започване на съответни и съществени договаряния ".

" Президентът на Републиката има вяра в народа на Нова Каледония и неговите представители, че ще се върнат на пътя на разговора ", се споделя в изказването.

В него се добавя: " Мисията за ходатайство и улеснение участва в Нумеа. Тя е подготвена да работи с определените представители за реализиране на всеобхватно съглашение ".

Извънредното състояние в Нова Каледония е в действие от 15 май .

В изказване, оповестено от Елисейския замък, президентът Еманюел Макрон " поздравява силите за вътрешна сигурност, ангажирани на място ".
 Международното летище в Нова Каледония остава затворено най-малко още седмица
Международното летище в Нова Каледония остава затворено най-малко още седмица

Положението измежду размириците във френската задморска територия към момента не се е нормализирало

Той също по този начин " уверено осъжда блокадите и мародерството ".

, с цел да се опита да облекчи напрежението,, само че не извърши настояванията на партиите тя да бъде отсрочена напълно.

Ако партиите " за " и " срещу " независимостта на острова не съумеят да реализират съглашение за бъдещето на Нова Каледония, Макрон ще свика специфичен конгрес на двете камари на Народното събрание , както е планувано, за одобрение на изборната промяна, или може да свика референдум.

Франция анексира Нова Каледония през 1853 година и дава на колонията статут на отвъдморска територия през 1946 година Тя е измежду водачите в света по рандеман на никел.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР