Украинският президент Володимир Зеленски ще пристигне в Мадрид, за да

...
Украинският президент Володимир Зеленски ще пристигне в Мадрид, за да
Коментари Харесай

Зеленски ще посети Испания

Украинският президент Володимир Зеленски ще дойде в Мадрид , с цел да организира диалози с испанския министър-председател Педро Санчес.

Това заяви Би Би Си.

Срещата ще се състои по обяд локално време (10 ч. по Гринуич), след което водачите ще дадат конференция, се споделя в изказване на канцеларията на испанския министър-председател.

Испанският крал Фелипе VI също ще одобри Зеленски в двореца . " След това крал Фелипе и кралица Летисия ще дадат вечеря в негова чест ", се споделя в изказването на кралското семейство.

Както Агенция Франс Прес напомня, това е първото публично посещаване на Зеленски в Испания, откогато той пристигна на власт през 2019 година Украинският президент планираше да посети Мадрид в средата на май, само че беше заставен да отсрочи визитата поради съветската атака в Харковска област.

В сряда Санчес съобщи пред испанския парламент, че Мадрид и Киев се готвят да подпишат двустранно съглашение за съдействие .
 Зеленски: Управляемите бомби са главният инструмент на Русия
Зеленски: Управляемите бомби са главният инструмент на Русия

Украйна се нуждае от средства против тях

" Веднага щом обстановката на фронта го разреши, ще подпишем съглашение с Украйна, което ще разшири икономическото, общественото и институционалното съдействие сред нашите страни ", съобщи министър-председателят.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР