Преговарящите от страните са договорили проект на финално комюнике на

...
Преговарящите от страните са договорили проект на финално комюнике на
Коментари Харесай

Спорните въпроси на срещата на Г-20 са уредени

Преговарящите от страните са договорили план на финално официално съобщение на срещата на върха на Г-20 в Буенос Айрес, съобщи ДПА.
Последните противоречиви въпроси са били уредени рано тази заран локално време, заяви почитан представител на Европейския съюз. Необходимо е обаче водачите на страните от Г-20 да дадат окончателното си единодушие, заяви Българска телеграфна агенция.

Последните противоречиви въпроси са били търговията, климатичните промени и миграцията. По всички тях обаче са вероятни взаимни отстъпки.
Проектът приканва страните от Г-20 да ускорят реформирането на Световната комерсиална организация (СТО) за приемане на общи правила, които да бъдат спазвани, отбелязва ДПА.

Лидерите от Г-20 са покрай договаряне на формулировките за реформирането на СТО и "постигнаха огромен прогрес " за търговията, съобщи представител на аржентинската делегация, представен от Ройтерс.

Той добави, че договарянията ще продължат "до последната минута ". Сега водачите от Г-20 са се събрали на следващото пленарно съвещание, заяви ТАСС.
По стратегия срещата на върха на Голямата двадесеторка би трябвало да приключи през днешния ден.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР