Представяме ви три рецепти за невероятни кулинарни изкушения от страниците

...
Представяме ви три рецепти за невероятни кулинарни изкушения от страниците
Коментари Харесай

Три разкошни рецепти за сладкиши

Представяме ви три предписания за невероятни кулинарни изкушения от страниците на EVA Cook Book.

Независимо дали сте виртуози в кухнята или дилетанти, които вършат своите първи стъпки в кулинарията, в първото издание на кулинарната книга ще откриете голяма доза ентусиазъм.

Ето от какво се вдъхновихме ние!

Шоколадов кейк с круши 

 Три луксозни предписания за сладкиши

“С диви круши и резенче самун в торбата “ – по този начин стартира едно от най-красивите стихотворения “Жената Мария ” на Борис Христов. Но по какъв начин да запазим техния несравним мирис в сладкиш? Ето по какъв начин!

Запечете 80 г лешници на изсъхнал тиган. Обелете ги изстинали и ги смелете на жестоко брашно. Смесете 150 г черен шоколад и 50 мл ликьор (бадемов, лешников, круша) и разтопете на водна баня. Разбийте 120 г масло със 120 г захар и прибавете 4 яйца едно по едно. Прибавете с безредие към шоколадовата примес.

Сухите съставки – лешниковото брашно, 1 чаена лъжичка какао, 1 чаена лъжичка бакпулвер, щипка сол – разбъркайте дружно. Изсипете сместа във форма за кейк (28-30 см), застлана с хартия, и наредете 4 обелени круши с дръжките. Печете на 180С за към 40 минути. Охладете, извадете от формата и полейте с глазура – загрята сметана с разперен в нея шоколад.

Кейк с кондензирано мляко

 Три луксозни предписания за сладкиши

Той е с внимателен и мек усет, маковите семена в него привнасят тънък ядков намек, а лимоновата кора – тръпки от прохлада.

1 кутия кондензирано мляко (400 мл) и 4 яйца се смесват. Добавя се разтопено масло – 50 г, брашно – 120 г, бакпулвер, макови семена и кора от 2 лимона, щипка сол. Пече се на 150С за 50-55 минути.

Кейкът може да се сервира с пудра захар или глазиран. Глазурата придава повече прохлада. Смесват се 80 г пудра захар със сок от половин лимон и 2 с. л. семена от мак. Разбъркват се, до момента в който се втечни, полива се кейка и се поръсва с лимонови кори.

Шампанско и фурми 

 Три луксозни предписания за сладкиши

Тази рецепта принадлежи на Рене Ериксон, собственичка на верига заведения за хранене, един от които – The Walrus and the Carpenter – е измежду 20-те най-хубави в Америка. Идеална е за извънредно новогодишно празненство.

Фурмите (5-7 броя на порция) се сотират в студенопресован зехтин деликатно и бързо. Вече изстинали, се поръсват с едра морска сол. Сервират се с препечени хлебни хапки с рикота и са чудесни за червени виновност и шампанско.

Последвайте Miss Bloom във Facebook и Instagram!

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР