Никола Цолов, който се състезава за тима от Формула 3

...
Никола Цолов, който се състезава за тима от Формула 3
Коментари Харесай

Великолепен! Никола Цолов с първа победа във Формула 3 в кариерата си

Никола Цолов, който се състезава за отбора от Формула 3 на АРТ стигна до първата си победа в кариерата в шампионата, откакто завоюва спринтовото съревнование в Монако.
Българският водач направи образцово съревнование, като започва от първата позиция. Заради всеобща злополука още в първата обиколка надпреварата бе прекратено да 20-ина минути, а след рестарта Цолов бързо стартира да се откъсва от преследвачите си, като в средата на дистанцията имаше задатък от 2,5 секунди.
Заради нов случай на трасето излезе кола за сигурност, само че и след втория рестарт българинът остана водач и не изпусна водачеството.
За място на подиума до Цолов се пребориха и германецът Тим Трамниц от „ Министерство на правосъдието Моторспорт “ и нидерландският съотборник на българина Лауренс ван Хьопен, написа Фокус.
С успеха Никола Цолов се изкачва до 12-ото място във краткотрайното класиране във Формула 3 със 17 точки. Лидер с 54 остава италианецът Леонардо Форнароли от „ Тридент “, финиширал 9-и, следван от британеца Люк Браунинг от „ Хайтек Пулс-Ейт “ с 52 и шведа Дино Беганович от „ Према Рейсинг “с 50.
Основното съревнование от уикенда в Монако е на 26 май (неделя). То стартира в 9:00 часа българско време. Цолов потегля 12-и.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР