Представяме си какво ще е, когато напреднемНеобходими Продукти● яйца -

...
Представяме си какво ще е, когато напреднемНеобходими Продукти● яйца -
Коментари Харесай

Дърпани банички със сирене за начинаещи

Представяме си какво ще е, когато напреднем

Необходими Продукти

● яйца - 1 бр.
● сол - 1 ч.л.
● оцет - 1 с.л.
● олио - 1 с.л.
● брашно - 700 г
● вода - топла за меко тесто
● олио - 300 мл
● сирене - 250 г

Начин на подготвяне

В купа пресейте брашното, прибавете солта и разбъркайте добре. Оформете кладенче, в него налейте олиото, оцета и разрушеното яйце с вилица. Започнете да месите тесто, наливайки топла вода, до меко и еластично тесто. Разделете тестото на шест идентични по величина части, които оформяте на топки.

В тиган затоплете леко олиото (колкото да е топло, не загрято), поставете топчетата в него и покрийте със стреч фолио за към 20 минути. През това време натрошете сиренето, намажете дъното на правоъгълна тава с олио и поръсете щедро с брашно.

Върху леко намазан с олио плот започнете да теглите с пръсти топче тесто, на кора. Първо дърпате в ръцете си топчето, а след това поставяте получената кора върху намазнения плот.

Започнете да теглите кората на тъничък и транспарантен лист, като дърпате краищата на кората към себе си, а вие се въртите към плота. След като постигнете задачата за тъничък и транспарантен лист (и да се скъса някъде не е фатално), поръсете листа с 1-2 с.л. олио и натрошено сирене.

Навийте листа на руло, като с пръсти хванете листа от края и сгъвате рехаво по 2 см във вътрешността до края. Готовото навито руло преместете в тавата, като го сгънете на три по ширината на тавата.

Така процедирате с всички топки, като ги редите една до друга в тавата. С останалата ви лой поръсете отмерено баничките. Печете в авансово загрята на 200 градуса фурна до зачервяване или до стремежи от вас тен, след което намалете фурната на 180 градуса, а баничките покрийте с алуминиево фолио с цел да не прегорят от горната страна.

Десет минути по-късно извадете тавата и с четка намажете баничките с малко олио за емайл и още веднъж ги завийте с фолиото за към 5 минути, с цел да се задушат и омекнат, или както споделяше баба ми „ душата им да отиде до равнищата ”.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР