Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов заключи, че парламентът

...
Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов заключи, че парламентът
Коментари Харесай

Лозан Панов: Членовете на ВСС не са избрани професионално

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов заключи, че Народното събрание е затвърдил практиката си да избира правосъдните кадровици без спор. Народните представители гласоподаваха своята квота за Висшия правосъден съвет,а по време на съвещанието фотографи снимаха по какъв начин депутатите си дават знаци за кого да се гласоподава "за " и за кого "против ".

Панов е на мнение, че и този път хората, които ще вземат решение ориста на правосъдната система, не са определени професионално.

„ Всичко видях и това няма по какъв начин да го разясня, тъй като явно е някаква парламентарна процедура, която е надалеч от правосъдната система. Квотният принцип, който явно Народното събрание застъпва в своята процедура, без значение по какъв начин ще го назовем, явно основава предпоставки най-важният съставен елемент – професионалните и етични качества, да не бъдат акцент при един подобен избор. Процедурата протече официално и в последна сметка практиката, такава каквато е съществувала досега в Народното събрание, в действителност се възпроизведе”, съобщи Панов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР