Председателят на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов смята, че по-голямото

...
Председателят на „Републиканци за България“ Цветан Цветанов смята, че по-голямото
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Ще се върви към нови избори

Председателят на „ Републиканци за България “ Цветан Цветанов счита, че " по-голямото зло ще бъде да не се сформира държавно управление ". По думите му в предаването „ Офанзива “ по NOVA NEWS страната се нуждае от нормалност и непоклатимост.

" Намираме се в обстановка, при която политически водач няма да е министър-председател. За първи път мандатоносителят е с толкоз малко депутати. Ще има ясно систематизиране на функционалностите на институциите и ще се върнем към една нормалност. Не мисля, че този кабинет ще е с дълготрайност от 4 години ", уточни той.

" Българските жители заложиха на Слави Трифонов. Върнах се във времето, когато Николай Василев беше министър в няколко министерства. Той познава добре администрацията. Залага се на човек, който има някакъв опит. Останалите министри бяха нови лица, без опит. Оттеглянето на този състав е казус ", показа Цветанов.

" Двете съществени партии сформират болшинството в Народно събрание, а те отхвърлят да водят диалози за поддръжка. Така че ще се върви към нови избори. Това ще е доста тежко за страната. Избирателната интензивност ще понижава, а конфигурацията ще е същата. Хоризонтът на това държавно управление ще е не по-дълъг от една година. Следващите избори ще са в една по-спокойна обстановка след задаващите се рецесии ", счита ръководителят на „ Републиканци за България “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР