Председателят на партия Воля Веселин Марешки коментира поведението си по

...
Председателят на партия Воля Веселин Марешки коментира поведението си по
Коментари Харесай

Марешки: Не говоря безсмислени неща

Председателят на партия " Воля " Веселин Марешки разяснява държанието си по време на предизборните съвещания при президента. Марешки още веднъж дефинира мандата на президента Румен Радев като " неправилен ". Припомняме, че изгубиха цената си, откакто двамата по този начин и не съумяха да намерят общ език.

" Не приказвам безсмислени неща. Това за мен е един неправилен мандат. (...) В пълномощията на президента не е да прави промени в Изборния кодекс. В неговите пълномощия е да насрочи дата за изборите ", съобщи Марешки пред " Нова телевизия ".

По думите на водача на " Воля " по време на консултациите президентът е обяснил, че неговите пълномощия за сключване на указа за датата на вота изтичат на 26 януари. „ Президентът Радев изиска 28 март – в този момент желае по-късна дата. Кой му натиска копчетата, кой му дърпа конците”, чуди се предприемачът, който е и зам.-председател на Народното събрание.

„ Когато през декември беше оповестена датата, знаете какви бяха резултатите от пандемията – доста умряли, растеж на инфектираните, затворихме страната. Сега сме средата на януари. Всичко върви към затихване. Здравните управляващи, които дават отговор за тези проблеми, споделят, че са подготвени за конституционно оповестената дата – първата допустима – 28 март. Трябва да приказваме всъщност. След като сме претърпели едно затваряне и обстановката е спокойна, е редно вотът да се организира на по-ранната дата. Единствено здравето и животът на хората имат значение”, сподели още той.

„ Всички настояват, че не сме дребна партия. Така че съм спокоен и съм подготвен за изборите”, има вяра в силата на групировката си Марешки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР