Предложението на двама зелени депутати украинският президент Володимир Зеленски да

...
Предложението на двама зелени депутати украинският президент Володимир Зеленски да
Коментари Харесай

Изслушването на Зеленски в парламента предизвика противоречиви реакции

Предложението на двама " зелени " депутати украинският президент Володимир Зеленски да приказва и пред българския парламент, както направи пред други, срещна през днешния ден спорни реакции в Народното събрание. Както се и очакваше.

Както Клуб Z писа, Владислав Панев и Зорница Стратиева от " Демократична България " внесоха през вчерашния ден искане за телеконферентно излушване на Зеленски, като един от претекстовете бе да построи всеки депутат самичък за себе си мнение каква помощ би трябвало да изпратим на Украйна. Засега страната праща единствено филантропична такава, като даже и предлагането на президента Румен Радев за изпращането на каски и бронежилетки бе те да отидат при цивилното население.

Най-любопитна за медиите през днешния ден бе реакцията на левицата. Партията на Корнелия Нинова е срещу всевъзможни наказания против Русия, срещу изпращането на военна помощ, а като министър на стопанската система Нинова постоянно твърди, че България не е изнасяла, не изнася и няма да изнася оръжия за Украйна.

От Българска социалистическа партия отхвърлиха коментар. Позиция партията към момента нямала, занапред от Демократична България водели диалози с тях, показаха оттова.

" Смятам, че може да чуем какви претенции има към страната ни и след това да ги обсъдим. България сега оказва и морална, и филантропична и всевъзможен различен тип поддръжка, в това число и за украинските бежанци. Ако има други претенции, ще бъдат разисквани " - разяснява пък депутатът от " Продължаваме промяната " Милен Матеев.

По-резервирани се оказаха обаче от " ИТН ". " Говорителят " на парламентарната група Станислав Балабанов напомни, че с цел да отпусне България военна помощ на Украйна, това става със глобата на Народното събрание.

Движение за права и свободи нямали срещу. Но депутатът и умел парламентарист Йордан Цонев уточни, че настояването би трябвало да пристигна от Министерския съвет и да бъде импортирано в Народното събрание.

От ГЕРБ предстоящо приветстваха концепцията.

" Едно такова чуване няма да повлияе на хода на събитията, само че ще покажем на украинския народ, че ние сме страна, която застава напълно зад тях. Бихме подкрепили всяка помощ за Украйна, поредни сме в позицията си ", разяснява депутатът от партията Александър Ненков.

Без никаква изненада водачът на " Възраждане " Костадин Костадинов се разгласи освен срещу, само че предложи и... преди чуването украинският президент да се подложи на... тест за опиати, каквито, съгласно съветската агитация вземал.

" Това е безусловно несериозно и ние считаме, че няма потребност от сходни театрални изпълнения…По-интересно ми е да чуем другата позиция, тъй като нея не я чуваме " - съобщи той.

А вносителят Панев отвърна:

" За нас е значимо какво ще каже украинският президент Зеленски и какво ще изиска от българския парламент, тъй като у нас се чуват главно думите на Костадин Костадинов, т.е. съветската позиция. Да се чуе и украинската ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР