Повреден тръбопровод изля 176 хиляди галона суров петрол в рекичка

...
Повреден тръбопровод изля 176 хиляди галона суров петрол в рекичка
Коментари Харесай

Опасенията на протестиращите в Северна Дакота се сбъднаха

Повреден водопровод изля 176 хиляди галона недопечен нефт в вада и покрайнините ѝ на близо три часа път от митингите в Стендинг Рок в американския щат Северна Дакота.

В продължение на месеци коренните поданици на Северна Дакота, населяващи резервата Стендинг Рок, стачкуват против построяването на петролопровода Dakota Access, който съставлява сериозна заплаха за здравето и препитанието им. 

Те неведнъж показват опасенията си, че петролопроводът ще засегне питейната вода в региона, тъй като проектът е той да се строи под река Мисури – главният водоизточник на жителите на резервата.   

Разливът, останал неусетен от притежателите на петролопровода досега, в който локален човек се натъкнал на него, се е разпрострял на 7 км от мястото. На този стадий не е ясно какво е предизвикало спукването на тръбата и от какъв брой време тя тече. 

По информация на CNN към 4200 барела недопечен нефт е изминал от тръбопровода Belle Fourche в Билингс, на 241 километра от Канон Бол в Северна Дакота, където митингите, макар суровите ограничения на управляващите, не престават. 

Преди седмица Департамента на армията в Съединени американски щати разгласи, че няма да утвърди пресичането на петролопровода под река Мисури. 

Масивният разлив, открит в същия ден, когато разрешението за градеж е отказано, наподобява като очевиден аргумент в интерес на протестиращите. 

Според информация на Washington Post към 130 200 галона нефт са изтекли в река Мисури през предходната седмица и още 46 200 галона са залели покрайнините на непосредствен рид. 

Според Департамента на опазването на здравето на Северна Дакота първият разлив се е случил на 5 декември, последван от втори на 13 декември.

„ Участъкът от тръбопровода, в който е настъпил теча, е изоран и разливът е овладян “ – твърдят местите служби.

Но следствията за околната среда остават.

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР