Пост в мрежата извади на светло частнособственически апетити за застрояване

...
Пост в мрежата извади на светло частнособственически апетити за застрояване
Коментари Харесай

Абсурдна идея за разрушаване на аквапарка и закрития басейн скандализира Благоевград!

Пост в мрежата извади на ярко частнособственически апетити за застрояване на парковата зона. Този път " протестърите " против реновирането на парк Бачиново сбъркаха. Лъснаха задкулисието и пъклените им проекти..

Абсурдна концепция за разрушение на Аква парка и закритият плувен басейн в Благоевград и построяването на " нова ", огромна входна градина за Алеята и Парк Бачиново, прокарана в пост в обществената мрежа, скандализира обществеността в регионалния център.

Авторът на поста, маскиран като " добър собственик " показва концепцията за разрушение като част от визията му за развиване на града. Маската му обаче бързо падна, а опитът да се подцени ингелигентността на благоевградчани и приспи бдителността им, с високопарни брътвежи, наричани грижа за града, удари на камък.

Жителите на регионалния център настръхнаха против сходна опция, която ще остави Благоевград без басейн и Аква парк, ще убие фантазията на хората да се възползват от естествените дадености на града, обричайки ги да употребяват басейните в прилежащи общини.

Факт е, че Аквапаркът и закритият плувен басейн сега са знак на несъответстваща общинска политика в последните години, удостоверение за безхаберното отношение на концесионер, който унищожи общинската благосъстоятелност и през днешния ден е място, което вместо да носи наслада- плаши.

Идеята за окончателното разрушение на Аква парка и басейна обаче извади на ярко задкулитието и частно-собственическите напъни за застрояване, нещо за което общинският кмет Илко Стоянов от дълго време предупреждаваше.

Именно, с цел да се спре експанзията на стопански и политически бизнескръгове за застрояване, се търсеха способи аквапаркът и басейнът да бъдат реновирани и осъвременени, и по този начин да се постави завършек на апетитите на шепа предприемачи и техните глашатаи... яхнали и опорочили концепцията на общинското управление да извърши план за реновиране на парк Бачиново, с заем.

" Идеята за разрушение демонстрира ясно и изрично, че против желанието ми да развием тази зона, стоят разрушителни сили. Вече е пределно ясно, че задачата на избрани кръгове е аквапаркът да бъде погубен и както предвиждах, да се приготви почвата и парк Бачиново на идващ стадий да бъде застроен, споделя кметът Илко Стоянов.

" За първи път същинските планове на група хора, скрити зад маската на протестъри излизат нескрито. Те се пробват да прокарат тезата, че Благоевград няма потребност от градски плаж.

Аз настоявам тъкмо противоположното - жителите на общината би трябвало да могат да се възползват от естествените благосъстояния. Опитвам се да надградя направеното като желанието само е, градът е да доближи блясъка на един от най-привлекателните и развити регионални центрове в страната, какъвто бе преди години.

Кметът не вижда добра възмоност в това аквапаркът да бъде предан на концесия.

Видяхме докара е ни докара една концесия-до цялостна съсипия, а в последните дни стана ясно, че концесионерът на плажа в прилежаща община не си е плащал водата с месеци.

Концесионърт може да сложи ограничавания за прилагане, които да са в ущърб на обществото и ние благоевградчани го изпитахме на гърба си.
Докато аз съм кмет няма да позволи частните ползи да надделят над публичните.

Гражданите би трябвало да знаят, че към днешна дата цялата зона от въжения мост при плажа до кръчма " Воденцата " е без статут на парк, което я прави мощно апетитна за застрояване от избрани кръгове.

Няма да позволи застрояване на Бачиново и до края на мандата си се надявам да утвърдя статута на тази зона като парк- без право на каквото и да е строителтво., безапелационен е градоначалникът.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР