Посолството на САЩ в България сподели статия, която напълно развенчава

...
Посолството на САЩ в България сподели статия, която напълно развенчава
Коментари Харесай

Клането в Буча: Една година отричане на Кремъл

Посолството на Съединени американски щати в България показа публикация, която изцяло развенчава лъжите на Кремъл за Буча.

„ Машината за дезинформация на Кремъл се задвижва с цялостна скорост, като отхвърля Русия да е атакувала цивилни. Когато украинските сили освободиха град Буча, те откриха, че там е имало кръвопролитие. Стотици мъже, дами и деца са убити безсистемно от съветските сили. Тези дейности са част от акция на необятно публикувано и систематично принуждение против цивилни жители. Не се заблуждавайте от лъжите “, пишат от задачата.

Материалът е оповестен в портала „ EU vs. Disinfo “ – или „ Европа против Дезинформацията “.

Преди година, в края на март 2022 година, съветските въоръжени сили бяха изгубили борбата за Киев, която стартира с въздушно нахлуване в ранните часове на 24 февруари. Храбрата украинска опозиция принуди съветските войски да се изтеглят от град Буча като част от по-широко оттегляне от столицата. Веднага се появиха отчети за мъртви тела по улиците. Много от тях се оказаха украински цивилни, убити с ръце вързани на гърба. Зловещи фотоси придружаваха разказите на очевидците, а след клането голям брой следствия, в това число обстоен отчет на Организация на обединените нации, откриха съветската виновност.

Последва общоприетото държание на Кремъл, когато са хванати на мястото на престъплението. Отричай, отричай, отричай. Обвинявай другите. Вдигни залозите с истории, граничещи с налудничави мечти. Никога не се извинявай. Никога не признавай. Никога не се покайвай. С течение на времето проруските пропагандисти използваха нежни неистини, с цел да изградят комплицирана архитектура от транспарантни неистини.

Предишният образец бяха безбройните неистини, публикувани след свалянето на MH-17, малайзийският аероплан, погубен на 17 юли 2014 година от съветските сили. Тогава бяха убити  всичките 298 души на борда. Същото е и с опитите на Москва да прикрие ужасяващите офанзиви против Мариупол напролет на 2022 година



 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР