Посещението спийкъра на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ

...
Посещението спийкъра на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ
Коментари Харесай

Белият дом: САЩ не подкрепят независимостта на Тайван

Посещението спийкъра на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати Нанси Пелоси в Тайван не опонира на политиката за "един Китай " , която следват американските управляващи.

Това разгласи представителят на Министерството на защитата на Съединени американски щати Джон Кърби, припомняйки и че Пелоси бе безапелационна, че Съединени американски щати не имат намерение да се намесват в "дрънкането на оръжие ", съобщи News.bg.

„ Нека бъда ясно свестен: визитата на спийкъра е изцяло в сходство с нашата дългогодишна политика за един Китай . Дадохме да се разбере, че ние нямаме смяна в тази си политика “ - разясни Кърби по време на брифинг.

„ Политиката за един Китай “ е външнополитически принцип, съгласно който страните признават съществуването единствено на една страна, претендираща да се назова Китай и това е Китайската национална република (КНР), само че не и Република Китай (Тайван). Съединените щати са открили дипломатически връзки с КНР през 1979 година, отказвайки да признаят Тайван.

Кърби уточни и че Съединени американски щати чакат китайската страна да се приготви за възмездие, в това число и като организира широкомащабни учения. Днес се чака Нанси Пелоси да се срещне с президентката на Тайван Цай Ингвен . Пелосина 2-ри август.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР