Популярността на България като дестинация непрекъснато нараства и всяка година

...
Популярността на България като дестинация непрекъснато нараства и всяка година
Коментари Харесай

Близо 8.9 млн. чужди туристи дошли у нас през 2017 г.

Популярността на България като дестинация непрестанно нараства и всяка година се посещава от от ден на ден задгранични туристи. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с представители на " Клуба на младите експерти " и с българската общественост във Вашингтон. Тя добави, че показателни за бранша са окуражаващите данни от статистиката за 2017 година, съгласно които задграничните туристически визити са над 8,882 млн. и се усилват с 7,6% по отношение на година по-рано.

Още по-голям растеж от 9,3 на 100 се регистрира в приходите от интернационален туризъм. През 2017 година общо постъпленията от бранша са 6,895 милиарда лева, демонстрират данните на Българска народна банка. В последните 2 години средногодишният растеж на туристически визити в страната е 12%, до момента в който данните за същия интервал за Европейския съюз е към 7 на 100, уточни Ангелкова.

Тя съобщи, че сега се работи по два плана, с които чакаме да притеглим повече посетители навътре в страната и да увеличим визитите в крилата на дейните летен и зимен сезон. Министерството на туризма създава балнео- и СПА дестинации, като идейният план включва 7 посоки, обхващащи цялата страна. С цел ангажиране на необятен кръг от заинтригувани страни за създаването на дестинациите са поискани мнения от 50 общини, които са база за основаване на дестинациите.

Българското Министерство на туризма в партньорство с Министерство на земеделието, храните и горите сътворяваме и 12 винено-кулинарни дестинации, осведоми още министърът. Тя изясни, че те включват както обичайните винени питиета и присъщата кухня за района, по този начин и близо 50 общини и към 100 туристически обекта. Бройката също не е инцидентна, тя е определена, с цел да подхожда на броя на месеците в годината.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР