Проектът за 2 милиарда евро обещава да се превърне в

...
Проектът за 2 милиарда евро обещава да се превърне в
Коментари Харесай

Румъния ще строи ново летище на 40 километра от Русе

Проектът за 2 милиарда евро дава обещание да се трансформира в основен транспортен център в района

Румъния прави смела крачка към разширение на своята летищна инфраструктура с амбициозния план за създаване на ново летище , наречено " Букурещ Юг ". Разположено единствено на 40 км от българската граница, новото летище дава обещание да се трансформира в основен транспортен център в района.

Проектът, оценен на към 2 милиарда евро, е плод на взаимните старания на кметството на бранш 4 в Букурещ и Съвета на окръг Гюргево. Те са поели уговорката да закупят земята, нужна за построяването на летище то, откакто всички административни процедури бъдат финализирани.

Според изследване на опциите, извършено от френската компания SETEC, новото летище ще има потенциал да обслужва над 11 милиона пасажери и да обработва 30 000 тона товари годишно. Това ще способства доста за развиването на района и ще усъвършенства свързаността на Румъния с останалата част от Европа.

Кметът на бранш 4, Даниел Балуа, разкри, че се преглеждат две евентуални местоположения за летище то – Grădiștea и Adunatii Copăceni. Окончателното решение ще бъде взето след привършване на изследванията за предпроектност и изпълнимост.

Проектът се радва на поддръжката на високопоставени представители на румънското държавно управление, в това число сенатор Габриела Огнеа – Богдан Миндреску, държавен секретар в Министерството на превоза. На събитието, на което бяха показани детайлности за плана, участваха и представители на френската компания SETEC, както и чиновници на посолството на Франция в Букурещ .

Летище Букурещ Юг е част от по-широка тактика за модернизиране на транспортната инфраструктура в Румъния . Този упорит план има капацитета да преобрази района и да ускори икономическия напредък.
 Румъния ще строи ново летище на 40 километра от Русе  Румъния ще строи ново летище на 40 километра от Русе  Румъния ще строи ново летище на 40 километра от Русе  Румъния ще строи ново летище на 40 километра от Русе
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР