Програмата започна с полагане на венци и запалване на свещи

...
Програмата започна с полагане на венци и запалване на свещи
Коментари Харесай

Над 10 000 сърби отбелязаха рождения ден на Тито: Той е по-необходим от всякога

Програмата стартира с полагане на венци и запалване на свещи на паметника на югославския деспот
Тазгодишният " Ден на младостта ", който означи 132-ата годишнина от рождението на някогашния югославски водач Йосип Броз Тито, беше празнуван през днешния ден в родния му град Кумровец, като събра към 10 000 гости, съобщи организация Хина, представена от Българска телеграфна агенция.

Традиционното събитие бе проведено от Съюза на сдруженията на Йосип Броз Тито в Хърватия, окръг Крапина-Загорие и община Кумровец.

Програмата стартира с полагане на венци и запалване на свещи на паметника на Тито. Председателят на съюза Йован Вейнович благодари на събралите се, че са пристигнали в Кумровец, с цел да " изкажат най-голяма респект към индивида, роден в тези хълмове ".

" Дори от днешна позиция или изключително от днешна позиция, той е по-необходим от всеки път поради това, което отстояваше, това, което сътвори, и това, което ни остави. Дължим му за всички богатства, на които се радвахме под неговото управление ", съобщи Вейнович.

Както и в предходните години, някогашният хърватски президент Стипе Месич също пристигна в Кумровец и назова " Деня на младостта " " страхотна традиция ".

" Радвам се да видя доста младежи и че хората към момента правят оценка ролята на Тито в историята на нашата нация, тъй като без него нещата щяха да са напълно разнообразни. Той ни даде опция да имаме тези процеси в тази част на Европа през днешния ден ", съобщи Стипе Месич.

" Има и такива, които желаят да трансформират историята, да създадат спечелили от губещите и противоположното. Те са много мощни, само че казусът е, че страната заплаща на тези, които пишат лъжи, които ревизират историята, и по тази причина е добре, че сме тук, с цел да кажем на тези ревизионисти, че нищо няма да излезе и че историята се е случила, както се е случила, а не както някой желае ", сподели Месич.

Кметът на община Кумровец Роберт Шплайт посочи, че съгласно оценката на полицията в Кумровец са пристигнали 10 хиляди души. " Сигурен съм, че няма да има никакъв идеализъм, а единствено припомняне на историята, делото и облика на Йосип Броз Тито и това е най-важното. Радвам се, че има младежи, което значи, че историята продължава и че има смисъл ", акцентира кметът Роберт Шплайт.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР