Руските атаки срещу Харкив с прецизни бомби показват опит на

...
Руските атаки срещу Харкив с прецизни бомби показват опит на
Коментари Харесай

ISW: Русия цели да принуди жителите на Харков да напуснат града

Руските офанзиви против Харкив с прецизни бомби демонстрират опит на страната агресор да изплаши локалните поданици и да ги принуди да изоставен града.

Както означават анализатори от основания във Вашингтон Институт за проучване на войната ISW, през последните седмици нашествениците нападнаха Харкив с планерни бомби, които постоянно бяха оборудвани със системи за ориентиране.

Експерти напомнят, че съветските самолети нанасят тези удари от своето въздушно пространство, без да се опасяват да бъдат ударени от украинските системи за противовъздушна защита. Това стана допустимо, защото съюзническите страни не разрешиха на въоръжените сили на Украйна да употребяват западни оръжия за нанасяне на удари по военни цели и във въздушното пространство на агресора.

„ Руските войски най-вероятно ще продължат тези офанзиви като част от настъпателна интервенция в северната част на Харковска област, до момента в който западните страни разрешат на украинските сили да устоят съответно на прикритието на съветските военни на съветска територия “, уверени са анализаторите.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР