Понякога изпитвам искрено възхищение пред хората от Синемакс/HBO GO, които

...
Понякога изпитвам искрено възхищение пред хората от Синемакс/HBO GO, които
Коментари Харесай

Въображаемият приятел на едно момиче

Понякога изпитвам откровено удивление пред хората от " Синемакс " /HBO GO, които вършат асортимент на филмите. Как съумяват да изровят някакви заглавия, които може би даже в родината си не са доста познати, само че са блестящи попадения! Такъв е казусът с австралийския  - замалко щях да го пропусна поради оценката 6.7 в IMDb и неналичието на награди, добре че беше очарователно и интелигентно Момиче от града да ми го предложи. Филмът е на Тони Прескът и даже май е нямал официална премиерна дата, само че е нещо друго, автентично, съобразително и завладяващо.

Някъде в австралийската пустота стройната, гъвкава, привлекателна и грациозна Чарли (Джералдин Хоукуил), вече 24-годишна, живее с татко си Роджър (Дейвид Фийлд), нацупен безмълвен мъж с олисяла глава, прорязано от бръчки лице и големи бистри очи. Фермери са, гледат памук, в покрайнината всички са такива, Чарли от дребна е останала без майка и си е измислила утопичен другар. Различното е, че той към момента е с нея, пораснал е, връстник ѝ е и се споделя Хюго (Майкъл Уейли) - малко скучен, натякващ, могъщ и завладяващ, нервозен, бледен, с рижа коса, мустачки и лунички.



Скуката и рутината (вечери в близкото селце с бира, музика и солени смешки са единствените занимания за местните) разчупва новодошлият Гай (Бенедикт Уол) - прекрасен неспосредствен брюнет с обезоръжаваща усмивка и присъщ сексапил, водещ, който желае да снима за някакво риалити локалните самотници (повечето са такива) и по този начин да им уреди възможни запознанства с дами. Самият запис първо ни разсмива, а след това ни просълзява, когато Роджър се навива да взе участие. Разбира се, Чарли и Гай се харесват и стартират флирт, а Хюго беснее и желае да саботира връзката посред им, само че действителният свят е недосегаем за него. До един миг...



Чарли от дълго време е узряла за огромния свят, Роджър го знае и не желае да я задържа и да ѝ пречи, само че по какъв начин да приказва с нея, когато тя е по през целия ден с... Хюго (който за него е фантазия, волност и каприз), а на този декор Гай единствен е естествен и предвидим. Героинята губи девствеността си по непредвиден и вълшебен метод, усеща с цялото си създание саможертвената обич на татко си и взима самоуверено и мъчително решение за бъдещето си.  " Въображаемият " надраства детинските си сръдни, самомнителност и нарцисизъм и демонстрира достойнство и мъдрост, както и кураж за обречена (дали?) битка с призрачната си същина. А една последна записка ни развеселява, същисва Роджър и поставя сполучлив, само че и отворен край на приказната история.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР