Политическото движение, което САЩ подкрепиха във Венецуела, за да оспори

...
Политическото движение, което САЩ подкрепиха във Венецуела, за да оспори
Коментари Харесай

Опозицията във Венецуела пред разпад

Политическото придвижване, което Съединени американски щати поддържаха във Венецуела, с цел да оспори властническото държавно управление на страната, е на път да се разпадне, откакто огромна секта разгласи отдръпването си в неделя . Това заяви The Wall Street Journal.

Хулио Борхес, водеща фигура в антирежимната коалиция, прикани за преустановяване на водачеството на Хуан Гуайдо, който Съединени американски щати и десетки съдружници поддържат като законен президент на Венецуела от януари 2019 година в тактика за премахване на мощния президент Николас Мадуро.

Досега Гуайдо беше водач на придвижване, което назовава себе си краткотрайно държавно управление, цялостно с администрация и дипломати.

Припомняме, че през ноември, Мадуро удостовери във видеоизявление, че неговото държавно управление, до момента в който Съединени американски щати не отговорят за " отвличането " на неговия съдружник и колумбийски предприемач Алекс Сааб. Бизнесменът беше задържан през юни 2020 година, когато самолетът му спря в Кабо Верде за презареждане. Той изрично отхвърля обвиняванията против себе си, определяйки ги като политически стимулирани.
 Мадуро разгласи впечатляваща победа на социалистите на локалните избори във Венецуела
Мадуро разгласи впечатляваща победа на социалистите на локалните избори във Венецуела

Само 41,8% от записаните гласоподаватели отидоха да гласоподават

Правителството и опозицията на Венецуела започнаха договаряния в Мексико на 13 август при посредничеството на Норвегия. По време на първия кръг страните подписаха меморандум за съгласие, с цел да потвърдят готовността си за разговор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР