Политически лидери, кандидат-депутати и водачите на листи за 46-тото Народно

...
Политически лидери, кандидат-депутати и водачите на листи за 46-тото Народно
Коментари Харесай

Първи реакции: Според БСП се доближаваме до реалния вот, за ДБ `трендът е значителен` |

Политически водачи, кандидат-депутати и водачите на листи за 46-тото Народно заседание направиха първите си мнения след оповестените екзит полове на социологическите организации. 

Румен Гечев от " Българска социалистическа партия за България " сподели пред Българска национална телевизия, че служебното държавно управление добре е провело изборите. " Корпоративният и купеният избор понижиха. Доближаваме се до действителния избор. ГЕРБ не престават да падат без парашут. Няма да бъдем четвърта мощ, а в най-лошият случай ще сме трети ", добави той.  " Резултатите демонстрират, че " без Българска социалистическа партия не може да бъде ръководене България ". Новите партии " би трябвало да избират или Движение за права и свободи, или Българска социалистическа партия ", счита още Гечев. 

Зам.-председателят на Движение за права и свободи Хасан Азис пък изясни, че е време " за смяна на модела на едноличното ръководство от партията, управлявала до момента ". " Изборните резултати за Движение за права и свободи са мотив не за персонални нападни, а за нас са опит да прочетем посланието на гласоподавателите. България се нуждае от многопартийно ръководство и разговор. Заявихме предпочитание, че сме подготвени за поддръжка на държавно управление ", добави Азис.

Коментар направи и Антоанета Цонева от Демократична България. Според нея Демократична България след 45-ия парламент демонстрира наклонност нагоре. " Нашите старания са имали смисъл. Трендът при нас е забележителен и няма по какъв начин да не го отбележим. Нямаме съвещания с ИТН, само че най-нормалното е да стартират диалози за политики и кабинет. Не установихме взаимоотношението, каквото чакахме. Отворени сме за диалог ", добави Цонева.

Лидерът на " Изправи се! Мутри вън! " Мая Манолова благодари на всички, които са дали своят вот за смяната. " Повишаваме своята поддръжка. Благодаря на всички, които макар летния сезон гласоподаваха за смяната. Хората демонстрираха мъдрост и отговорност. Очакването е час по-скоро властта да се заеме с проблемите на елементарния човек ", сподели Манолова.

Ивайло Мирчев от Демократична България написа обява във Facebook, с която благодари за поддръжката.

" Подкрепата Ви за “Демократична България ” е скъпа - България в действителност към този момент не е същата. А резултатите ни нямаше да са вероятни без нечовешката отдаденост на няколко групи хора:

Благодаря на екипа на “Демократична България ” и на всичките ни претенденти - към този момент съм сигурен, че тези хора могат да местят планини - за повторно тази година ги виждам да го вършат.

(...) Благодаря! ", написа той. 

Арман Бабикян , част от " Изправи се! Мутри вън! ", сподели пред Нова ТВ, че резултатите са постоянни за тях. По думите му това е най-значимата загуба на ГЕРБ. " Следващия ход е на политици. България има потребност от ръководство, тъй като сме в прекомерно дълбока дупка ", добави той. Според него дали ще има държавно управление, би трябвало да се пита Трифонов. 

Според БНР " Има подобен народн " няма да разясняват довечера изборния резултат, а ще създадат това на следващия ден. 

В 21 ч. пък е планувана конференция на Българска социалистическа партия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР