Политическата криза в Испания се задълбочава, след като парламентът отхвърли

...
Политическата криза в Испания се задълбочава, след като парламентът отхвърли
Коментари Харесай

Предсрочните избори в Испания стават все по-неизбежни

Политическата рецесия в Испания се задълбочава, откакто Народното събрание отхвърли оферти от държавното управление бюджет.

По неофициална информация в петък министър председателят Педро Санчес ще разгласи предварителни избори през април.

Каталунските сепаратисти отхвърлиха законопроекта на премиера Педро Санчес, откакто държавното управление отхвърли да обсъди искането на Каталуния за самоопределяне.

Очаквано бюджетът бе отритнат от 191 депутати в 350-местния парламент - с гласовете на Народната партия, „ Гражданите “ и каталунските сепаратисти.

Преди 8 месеца Санчес оглави държавното управление и разчиташе на едвам 84 депутати в Народното събрание. Той бе подсилен от по-малки партии с конкурентни ползи. 

Защо каталунските партии отхвърлиха да поддържат Санчес?

Каталунските партии настояха за разговор по отношение на независимостта на техния район - като цена за поддръжката на бюджета, само че договарянията се провалиха предходната седмица.

Становището на държавното управление е, че съгласно Конституцията на страната нацията е " неразривна " и нито една част от нея не може да се отдели от цялото.

В неделя десетки хиляди испанци извършиха площад " Колон " в центъра на Мадрид, с цел да изискат оставката на образеца социалист Педро Санчес. Твърди се, че протестът е проведен от опозиционната Народна партия, дясноцентристката партия „ Гражданите “ и крайнодясната „ Вокс “.

Във вторник 12 каталунски сепаратистки водачи и деятели бяха изправени пред съда за протест - поради непризнатия референдум за самостоятелност през 2017 г.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР