Дейпфейк застрашава изборите В края на април Европейската комисия също заключи,

...
Дейпфейк застрашава изборите
В края на април Европейската комисия също заключи,
Коментари Харесай

Дийпфейк на нидерландски политици се промъкна през филтрите „Мета“ и „Екс“

Дейпфейк заплашва изборите

В края на април Европейската комисия също заключи, че " Мета " не съумява да отбрани демократичния развой. Поради това Комисията стартира следствие на софтуерната компания. Резултатите и възможните наказания обаче надали ще бъдат оповестени преди европейските избори. Твърде късно, предизвестява Де Грот. " Когато нещо стане заразно, то може да повлияе на усещанията на гласоподавателите ".

Засега дийпфейк-клиповете на партия " Важността на Нидерландия " са безсмислени и неубедителни по своя темперамент. Ако се съди по мненията в Инстаграм, даже личните ѝ поддръжници реагират най-вече негативно на крещящия опит за операция. Не е наложително един дийпфейк да бъде меродавен, с цел да посее подозрения и да нанесе вреди, предизвестява Майкъл Хамелеерс, доцент в Амстердамския университет. " Дори хората да не повярват на дийпфейк-а, те отново ще мислят по-негативно за политиката ", споделя Хамелеерс. " Те оставят диря от подозрение. Това е заплаха ".

Евенблий от DuckDuckGoose се притеснява, че Ван Хага е единствено началото на това, пред което е изправена Европа. " Дийпфейк става все по-добър, а софтуерът - все по-достъпен. Хората от ден на ден осъзнават какъв брой елементарно е това, споделя Евенблий. " Той чака потреблението му да се усили бързо.

Фалшивото видео с Герт Вилдерс на Ютуб канала на БНР.

То се излъчва с надпис " Внимание: дийпфейк! "

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР