Иранската армия засега не е открила доказателства за престъпна намеса

...
Иранската армия засега не е открила доказателства за престъпна намеса
Коментари Харесай

Не е имало престъпна намеса при катастрофата на хеликоптера на Раиси

Иранската войска към този момент не е разкрила доказателства за незаконна интервенция при злополуката на хеликоптера, при която починаха президентът на страната Ебрахим Раиси, оповестяват държавните медии.

63-годишният президент почина на 19 май, откакто хеликоптерът му катастрофира, до момента в който се връщаше от откриването на язовир на границата с Азербайджан.

" По останките на хеликоптера не бяха видяни дупки от патрони или други сходни въздействия ", се споделя в предварителния отчет на генералния щаб на въоръжените сили, оповестен от формалната осведомителна организация IRNA.

" Хеликоптерът се е запалил, откакто се е блъснал във нагорнище ", се споделя в него, като се прибавя, че " по време на връзката сред наблюдателната кула и екипажа не е следено съмнително наличие ".

Хеликоптерът на Раиси е летял по " авансово плануван маршрут и не е напускал избраната траектория на полета " преди злополуката.

Останките на хеликоптера са били открити от ирански безпилотни самолети рано на 20 май, само че " сложността на региона, мъглата и ниската температура " са попречили работата на издирвателните и избавителните екипи.

Армията съобщи, че " е належащо повече време " за следствие на злополуката и че ще заяви повече детайлности по-късно.

На 23 май Раиси бе заровен в родния си град Машхад, с което завършиха дни на погребални церемонии в някои от огромните ирански градове, в това число в столицата, на които участваха тълпи от опечалени.

Сред починалите при случая беше и външният министър Хосейн Амир-Абдоллахиан, който също беше заровен на 23 май в град Шахре Рей южно от столицата.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР