Смъртта на пътник на борда на полет на Singapore Airlines,

...
Смъртта на пътник на борда на полет на Singapore Airlines,
Коментари Харесай

Какво могат да направят авиокомпаниите за опасната невидима турбуленция

Смъртта на пасажер на борда на полет на Singapore Airlines, попаднал в рискова турбуленция тази седмица, е ярка илюстрация за какво промишлеността се надпреварва да откри нови способи за противопоставяне на възходящата опасност защото климатът се трансформира.

Джеф Кичън, 73-годишен британец, почина, откакто полет SQ321 удари турбуленция на 37 000 фута над мианмарско-тайландската граница, 10 часа след полет сред лондонското летище Хийтроу и Сингапур.

Двадесет души са останали в интензивно поделение в четвъртък, като някои са се нуждаели от интервенции на гръбначния дирек, съгласно управляващите в Банкок, където самолетът е кацнал спешно.

Такива смъртни случаи и съществени пострадвания са редки, като самолетите са проектирани да се оправят със забележителна турбуленция без структурни вреди.

Но откакто следователи бяха изпратени в Банкок, с цел да стартират публично следствие, самолетните компании се изправят пред обстоятелството, че турбуленцията, която към този момент е водещата причина за нефатални на...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР