Пилотите са били на обучение в 162-а военновъздушна база на

...
Пилотите са били на обучение в 162-а военновъздушна база на
Коментари Харесай

Украйна ще получи повече от 60 самолета F-16 от 4 страни

" Пилотите са били на образование в 162-а военновъздушна база на Националната армия в Тусон ", сподели Ханиган, представен и от Българска телеграфна агенция.

Говорителката не посочи какъв брой украински военни са част от групата, базирайки се на спазването на оперативните условия за сигурност.

Украинските водачи в този момент се насочат към Европа за в допълнение образование.

Според " Политико ", Украйна възнамерява да получи повече от 60 F-16 от Норвегия, Дания, Нидерландия и Белгия.

Междувременно главнокомандващият на украинската войска военачалник Олександър Сирски сподели, че съветските сили са " затънали " в улични боеве в град Вовчанск в североизточната Харковска област. Той добави, че се водят " интензивни " боеве в три основни региона на източния фронт.

" Противникът е изцяло заседнал в уличните боеве във Вовчанск и е понесъл доста тежки загуби ", гласи известието в Телеграм на главнокомандващия, представено от Франс прес и Българска телеграфна агенция. Ген. Сирски означи, че е имало продължителни съветски офанзиви в опит да се пробият украинските линии към Часив Яр, Покровск и Курахове.

В настрана изказване на украинския общоприет щаб се споделя, че съветските сили са постигнали непълен триумф край Иванивка, в източната част на Харковска област. Имало е и 10 конфликта на направление Купянск, като едно от нападенията е сполучливо отблъснато. Други конфликти не престават край селата Петропавливка, Иванивка, Стелмахивка, Невске и Дружелюбивка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР