За осми път този месец китайски кораби на бреговата охрана

...
За осми път този месец китайски кораби на бреговата охрана
Коментари Харесай

Четири китайски кораба са навлезли в тайвански териториални води

" За осми път този месец китайски кораби на бреговата защита навлизат в териториалните води ", съобщи тайванската брегова защита, като добави, че корабите са напуснали към 09:00 ч. локално време (01:00 ч. по Гринуич).

" Призоваваме Китай да прояви въздържаност и неотложно да приключи ирационалното си държание ", прибавиха силите на Тайпе.

По-рано Ройтерс заяви, че край крайбрежията на Тайван. Военните учения имат за цел инспекция на способността за " завладяване на властта " и надзор над основни региони, съгласно изказване на източното командване на китайската Народоосвободителна войска.

Китайското министерство на защитата предизвести през днешния ден, че с всяка нова тайванска " провокация " в поддръжка на независимостта, " контрамерките " на Пекин, който претендира за суверенитет над острова, ще отиват " по-далеч ".

" Всеки път, когато (движението, подкрепящо - бел. АФП) " независимостта на Тайван " ни предизвика, ние ще отидем една стъпка по-далеч с нашите контрамерки, до момента в който не бъде реализирано цялостното обединяване на родината ", се споделя в изказването на У Цян, представител на министерството. " Откакто встъпи в служба (в понеделник, бел. АФП), водачът на тайванския район сложи под съществено подозрение правилото на един Китай, пропагандира " теорията за две страни ", опита се да " употребява мощ за реализиране на самостоятелност " и " да разчита на непознати страни за реализиране на самостоятелност ", което тласка нашите сънародници в Тайван към рискова обстановка на война и опасност ", добави представителят.

Според локални медии дестабилизирането на обстановката и увеличението на напрежението в Тайванския пролив са били предизвикани от речта на новия началник на тайванската администрация Уилям Лай, произнесена на церемонията по встъпването му в служба на 20 май, отбелязва ТАСС. Тайван се ръководи от лична администрация от 1949 година насам, когато остатъците от силите на Националистическата партия, водени от Чан Кайши, бягат там, откакто са победени в гражданската война в Китай. Пекин счита острова за една от своите провинции.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР