Мистерията се заплита! Първи официални данни за разбилия се хеликоптер

...
Мистерията се заплита! Първи официални данни за разбилия се хеликоптер
Коментари Харесай

Мистерията се заплита! Първи официални данни за разбилия се хеликоптер на иранския президент

Мистерията се заплита! Първи публични данни за разрушилия се хеликоптер на иранския президент

Генералният щаб на иранските въоръжени сили разгласява първите резултати от следствието на злополуката с хеликоптер, в която почина иранският президент Ибрахим Раиси. Това оповестиха от центъра за връзки с обществеността на военното ведомство.

Отбелязва се, че не са открити следи от патрони върху корпуса на разрушилия се хеликоптер на иранския президент, съобщи БЛИЦ.

„ Нямаше следи от патрони или сходни средства върху корпуса на авариралия хеликоптер “, цитира IRIB текста на изказването.

Военното ведомство споделя още, че водачът на хеликоптера на Раиси е бил в контакт с водачите на други два вертолета в кортежа на иранския президент, пренасящи други членове на делегацията на Раиси. Отбелязва се, че хеликоптерът на президента се е запалил едвам след разбиването му на повърхността на планинско нагорнище.

Освен това се оповестява, че след политане, „ 1,5 минути преди злополуката “, хеликоптерът с Ибрахим Раиси на борда е летял по планувания маршрут и не се е отклонил от избраната траектория на полета.

„ Пилотът на авариралия хеликоптер е бил в контакт с водачите на другите два хеликоптера от кортежа. По съставените елементи на авариралия хеликоптер не са открити следи от патрони или сходни вреди. Разбилият се хеликоптер се е запалил след конфликт с нагорнище “, оповестява организация Tasnim, цитирайки пресслужбата на Генералния щаб на иранските въоръжени сили.

Според представители на иранския общоприет щаб издирването на хеликоптера на Ибрахим Раиси „ продължи през цялата нощ заради мъгла, мраз и сложен терен “. В резултат на това мястото на злополуката на хеликоптера беше намерено от дрон на 20 май в 05:00 локално време.

Подчертава се също, че забележителна част от информацията за злополуката на хеликоптера на Раиси към този момент е събрана. Необходимо е повече време за обзор на „ избрани документи “. Само „ след цялостна работа на експерти “ нова информация за злополуката на хеликоптера на иранския президент ще стане обществена, прецизира известието.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР