Пожар в депо за отпадъци в бургаския комплекс Меден рудник.

...
Пожар в депо за отпадъци в бургаския комплекс Меден рудник.
Коментари Харесай

Пожар в депо за строителни отпадъци в Бургас

Пожар в хранилище за боклуци в бургаския комплекс " Меден рудник ". Мястото на случая е мощно обгазено, поради запалилите се материали. Складът за боклуци се намира в Южна промишлена зона.

Горящите автомобилни гуми, множеството пластмасови боклуци и найлони провокираха гъст черен пушек, който вятърът разнесе в огромен периметър от няколко километра.

На място са 10 противопожарни автомобила и две водоноски от община Бургас. Огънят е локализиран и съвсем овладян, все пак към момента има големи купи с пластмасови боклуци и хартия, които не престават да горят.

На място дойдоха и екипи на община Бургас и Регионална инспекция за опазване на околната среда. От Екоинспекцията завиха, че ще се замерят стойностите във въздуха поради огромното количество пластмаса.

По информация от притежателите изгорялото хале е с повърхност към 16 дка. Евгения Ненова няма концепция от кое място е тръгнал огънят. Няма и подозрения за тенденциозен палеж. " Няма потърпевши хора. Има машини, техника за отнасяне на боклуци - всичко гори. Води се разследване, оглед ще се направи, когато се изгаси огънят ", добави Ненова.

На място дойде и кметът на Бургас Димитър Николов. По думите му заплаха към този момент няма, макар огромната непосредственост на складовите бази до пожара. По-късно той написа и пост във Фейсбук профила си:



„ Ще правим замерване по 28 индикатора. Ще мерим на няколко точки, според от пожара”, увери от своя страна Зинка Стойкова, която е шеф на РИОСВ-Бургас.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР