Подписахме споразумението с организациите, с които преговаряхме.Това заяви премиерът Николай

...
Подписахме споразумението с организациите, с които преговаряхме.Това заяви премиерът Николай
Коментари Харесай

Кабинетът пак подписа споразумение с фермерите

" Подписахме съглашението с организациите, с които преговаряхме. "

Това съобщи министър председателят Николай Денков на брифинг в Министерския съвет след среща с представители на браншови организации на аграрни производители. 

" Това, което добавихме към текста, който те бяха изпратили към своите организации, е една-единствена спомагателна точка, според която образуваме група, която всеки месец ще ревизира какво е осъществяването на съглашението. Ще разисква всички въпроси, които наподобяват значими от позиция на развиването на бранша, подготовката на законите, финансовото застраховане на ограниченията и всичко друго, което е значимо за земеделците ", добави той. 

По-рано днес инициативен комитет, включващ 26 браншови организации от бранш " Земеделие ", разгласи, че не поддържа постигнатите договорености по време на поредицата от срещи сред представители на държавното управление на България и няколко аграрни организации.

„ Всеки има право да стачкува, само че в границите на закона. Бяха сложени избрани условия от фермерите, свързани с техните проблеми по връзки на войната в Украйна, Зелената договорка и така нататък Всички тези въпроси, които са сложени, имат своето отражение в съглашението, което подписахме през днешния ден. Ако някой има искания към съглашението, дано първо да го прочете, тъй като аз сутринта чувах разнообразни изявления, само че множеството се отнасяха до въпроси, които към този момент са решени в съглашението “, коментира премиерът. 

Той насочи съвет към министър Кирил Вътев да даде „ ден за размисъл “ на всички, които са ангажирани с този развой, с цел да се срещнат със наличието на подписаното съглашение, преди да се води диалог по други съответни претенции. 

„ Разбира се, настояването за това дали да си подаде министърът оставката или не, не е към него. Ако желаят, да изпратят до нас с госпожа Мария Габриел, в случай че желаят - и до Народното събрание, писма, само че те би трябвало да бъдат с съответни претенции. Аз настоявам, че на практика всичко към този момент е отразено в съглашението “, уточни още министър-председателят, представен от Българска телеграфна агенция.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР