По традиция в навечерието на празника на град Бургас -

...
По традиция в навечерието на празника на град Бургас -
Коментари Харесай

Димитър Николов награждава успешните ученици на Бургас

По традиция в навечерието на празника на град Бургас - 6 декември, Никулден, община Бургас награждава най-изявените възпитаници и учители за реализирани триумфи в областта на образованието.

Удостоените с награди тази година са 26 деца от 13 детски градини, 847 възпитаници от всички възрасти от 38 учебни заведения и 31 тима. Те са се класирали преди всичко на национални или интернационалните олимпиади, надпревари и състезания, извършени на територията на страната, както и на първите три места на интернационалните съревнования отвън страната.

Награди получават и 236 изявени учители, които са подготвили надарените деца на град Бургас.

Призовете на учениците и учителите връчи кметът Димитър Николов на специфична гала в Аулата на Бургаския свободен университет. На нея участва и ръководителят на Общинския съвет проф. Севдалина Турманова.

" Скъпи възпитаници, с вашия труд вие утвърждавате престижа на града ни в страната и чужбина. Вие сте мотив за нашата горделивост и наслада. В живота си вие ще се сблъскате с разнообразни компликации, само че знайте, че знанието ще бъде вашето оръжие, с което ще се справяте с тях и ще бъдете по-силни и по-успешни. И с наслада ще чакам да се реализирате и да развивате нашия град и страната ни. Благодаря на всички учители и родители. Вие сте наши сътрудници и ни помагате да прилагаме новаторски способи в образованието и развиването на град Бургас. Благодаря и на всички сътрудници, които работят в областта на образованието ", сподели кметът Димитър Николов.

Награждаването на изявените деца и техните преподаватели продължава и на следващия ден в Атриума на Бургаския свободен университет. Тогава ще бъде връчен наградата " Абсолвент на годината ". Той се дава за първи път, а негов притежател за 2019-та е лекар Иван Вълкадинов. Младият бургазлия се дипломира с цялостно отличие от Варненския медицински университет " Проф. доктор Параскев Стоянов ", за което бе почетен с влиятелната премия " Златен Хипократ ".

На утрешната гала ще бъдат оповестени и спечелилите в анкетата на Община Бургас " Ученик на годината ". Номинациите са в категориите " Математика и естествени науки ", " Изкуства " и " Хуманитарни науки ".

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР