Заедно в живота и заедно в мисията учител. Как едно

...
Заедно в живота и заедно в мисията учител. Как едно
Коментари Харесай

Основните проблеми, с които се сблъскваме е ниската мотивация

Заедно в живота и дружно в задачата „ преподавател ”. Как едно семейство реши да посвети живота си на образованието, учебното заведение и децата?

„ Денят на българската култура и просвета, славянската книжовност и делото на Светите братя Кирил и Методий, са мотив, посредством словото да изразим себе си. За мен това е скъп подарък, който всеки един от нас употребява ежедневно ”, показа десетокласникът Тони Иванов.

„ Реших да се занимавам с преподаване по стичане на събитията, само че съм признателен, че към този момент шеста година преподавам история ”, разяснява учителят в Професионална гимназия по ветеринарна медицина и селско стопанство " Св. Георги Победоносец " в Костинброд, Иван Бутрачков.

Според него актуалните възпитаници са доста по-будни, в сравнение с децата, когато той самият е бил в учебно заведение. Синът му Тони изясни, че при учителят Бутрачков, отегчителен час по история – няма, а методите са забавни и интерактивни. А отношението на учителя към учениците, е приятелско.

„ Основните проблеми, с които се сблъскваме е ниската мотивация, само че това не е независим проблем. Това е проблем и на учителите, родителите и цялото общество. Мотивацията е вътрешен развой и идва, когато учениците видят смисъла от това, което се учи ”, добави пред Нова Бутрачков.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР