По повод поредния протест на полицейските синдикати в неделя, вътрешният

...
По повод поредния протест на полицейските синдикати в неделя, вътрешният
Коментари Харесай

Валентин Радев заяви, че ще се вслуша в исканията на полицаите

По мотив следващия митинг на полицейските синдикати в неделя, вътрешният министър Валентин Радев сподели, че деликатно се вслушва в настояванията на служителите на реда. Но надали ще отиде да се срещне с тях на място, както стана с пожарникарите преди няколко дни.

 © Българска телеграфна агенция
Усилията за увеличение на заплатите в системата не престават, увери вътрешният министър и добави, че се водят диалози с Министерството на финансите, само че всички имат потребност от пари.
Валентин Радев, министър на вътрешните работи: Тяхната работа е да стачкуват и да ни демонстрират някакви недостатъци, нашата работа е каквото можем, от това което виждаме да го създадем. Аз бях персонално на митингите тук. Чух ги. Тези хора тогава не бяха пристигнали ей по този начин, единствено с цел да вършат митинги. Защото можеше да бъде и политически украсено. Аз бях в Кресна, в този момент тук имаме мотив да награждаваме - аз ги видях по какъв начин са облечени с каква техника са там и това по никакъв метод не кореспондира с това, което видях тука на митингите - ботуши с пирони, остарели пожарни маркучи, няма такова нещо.
Отличие за работата по време на огромния горски пожар в Кресна през лятото, получи шефът на пожарната в Благоевград Георги Пармаков. Той сподели, че премията заслужават всичките му сътрудници, тъй като да си пожарникар е работа в екип. А в Кресна дружно са се справили с много комплицирани обстановки.

Георги Пармаков, шеф на РД „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “: Особено в първите часове, когато пожарът се развиваше със страшна мощ и скорост и имаше заплаха да бъдат наранени обитаемоте места. За жал той нанесе огромни загуби, само че най-важното е, че не се позволи да пострадат хора.
След разбор на дейностите при най-големия пожар за последните 10 години в региона, който бушува 4 дни, обхвана над 15 хиляди декара гора и с големи старания беше спрян преди селата, ще се търсят способи за още по-добра съгласуваност сред обособените структури и усилване на доброволчеството. Ще бъде препоръчан и механизъм за по-бързото включване и потреблението на повече летателна техника при гасенето на горски пожари.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР