Като част от уреждането на колективен иск, заведен през 2020

...
Като част от уреждането на колективен иск, заведен през 2020
Коментари Харесай

Google е шпионирала потребителите на Chrome в режим „инкогнито“

Като част от уреждането на групов иск, заведен през 2020 година по отношение на наблюдението в режим „ тайно “ на браузъра Chrome, Гугъл ще отстрани набор от неуместно събрани данни, без да компенсира потребителите – последните се предизвикват да подадат свои искове.

Гугъл беше упрекната, че крие информация от потребителите на браузъра за това по какъв начин и какви данни се събират в режим „ тайно “ в Chrome.

Споразумението, подадено в понеделник във федералния съд в Сан Франциско, гласи, че Гугъл ще изтрие набор от данни, които ищците настояват, че са събрани погрешно. Компанията също по този начин ще актуализира информацията за събирането на данни в режим " тайно " и ще даде на потребителите опция да деактивират бисквитките на трети страни в него. Петдесет правосъдни каузи към този момент са заведени в щатския съд на Калифорния, търсещи вреди от обособени консуматори.

По време на процеса се появи вътрешна документи, в която управлението на Гугъл разисква проблеми с поверителността в режим „ тайно “. През 2019...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР