По повод най-новото проучване на Центъра за анализи и маркетинг,

...
По повод най-новото проучване на Центъра за анализи и маркетинг,
Коментари Харесай

Младен Маринов разби Киро, Рашков и Радев: Сринахте авторитета на ключови за сигурността институции

По мотив най-новото изследване на Центъра за разбори и маркетинг, някогашният министър на вътрешните работи Младен Маринов употребява опцията, с цел да изрази огорчението си, че редом с главомния спад на доверието в правителстовото на Кирил Петков, подобен бележи и полицията, която бе под негово управление от 20 септември 2018 до 24 юли 2020 година

По-рано през днешния ден социологът Юлий Павлов от Центъра за разбори и маркетинг разгласи пред „Нова нюз“, че недоверието към държавното управление е 69%, а 77,2% е недоверието в Народното събрание. Електориалните настройки пък демонстрират, че с най-високо партийно доверие е ГЕРБ, следван от Политическа партия и Българска социалистическа партия.

„Извън положителната вест, че ГЕРБ отчетливо е първа Политическа мощ в страната, данните от социологическото изследване на Центъра за разбори и маркетинг демонстрират тежък срив на държавността у нас. Близо 70 на 100 е недоверието на жителите в държавното управление на България. А разликата сред утвърждението и неодобрението е повече от негативна –45 пункта.

Само за година, откакто кабинетът на Бойко Борисов съобщи ръководството на страната в ръцете на президента Румен Радев, на служебните му държавни управления и на четворната коалиция на Подмяната, престижът на основни за сигурността на всички българи институции като полицията и армията е срутен.

При нашето ръководство полицията и армията се употребиха с доверието на жителите като утвърждението за тяхната работа сензитивно превишаваше неодобрението. Сега тази наклонност е преобърната изцяло. Недоверието в работата на полицията и на армията надвишава доверието с повече от 10 пункта.

Да, това е резултатът от противозаконните арести на партийни членове и деятели, в това число на водача на опозицията, и от „чегъртането“ в тези две институции, които дружно с Църквата ни обичайно се радваха на високо публично доверие и са в основата на българската държавност. Но по този начин е, когато ни ръководи Политическа партия ПП – Про Правителството Продължава Подмяната“, съобщи Маринов в своя обява в обществените мрежи.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР