Горд съм колко манастири възстановихме. Най се гордея с манастира

...
Горд съм колко манастири възстановихме. Най се гордея с манастира
Коментари Харесай

Борисов няма спирка дори в неделя, няма да повярвате откъде се пусна с: Опасен си дедо попе!

Горд съм какъв брой манастири възстановихме. Най се гордея с манастира „ Свети Йон Предтеча “ в Кърджали. Три пъти са го рушили. Там построихме чисто нов манастир. Красота! Горд съм с Разград, „ Св. Борис Покръстител “, с храма в Тервел. Уникални неща!
Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред свещеници в Пещерския манастир край Земен.
И добави: Даже села, в които няма един християнин, направихме църкви по 20 метра. И там хората, мюсюлманите се грижат, но няма попове. Затова направихме семинарията в Пловдив – да можете да обучите. Църкви има, а поп няма.
А игуменът на Гложенския манастир Никанор вметна, че самите манастири не разполагат с самостоятелни бюджети и разчитат на спомоществователството на донори.
Монахът му уточни, че имат предпочитание да бъде възобновена и основната постройка на манастира край Земен, която се нуждае от 800 000 лв..  „ Ще вкараме монахини, само че ни би трябвало някое рамо “, показа Никанор и добави: „ Ако е за мене, добре. Ама аз го желая за хората “.
„ Добре, дедо попе, рисков си “, съгласи се с усмивка Борисов.
Политикът участва на освещаване на възобновената столова в Пещерския манастир.  Преди да обиколи обновеното крило на храма, Борисов възпламени свещ за здраве и остави своята милостиня.
„ Тука какъв брой манастири възстановихме “, съобщи той , а отец Никанор му напомни кои храмове са възвърнали своя искра с помощта на средствата, предоставени по време на ръководството на ГЕРБ.
 
 
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР