По отношение на изборните нарушения през днешния ден, безспорно най-силно

...
По отношение на изборните нарушения през днешния ден, безспорно най-силно
Коментари Харесай

Изборни нарушения - венецът на балотажа засега е българите са сган

По отношение на изборните нарушавания през днешния ден, несъмнено най-силно усещане прави видеоклип от, оповестен в обществените мрежи. На клипа се вижда по какъв начин локални гласоподаватели са извикани на заседание и им се приказва, че в случай че не мислят за кой гласоподават, ще им бъдат спрени обществени помощи - 1000 лв. за дете, няма да има и места в детската градина за тях. Използвана е и следната имитация – че българите са паплач: " Българите, приказвам за българите, те са паплач, която, ще извиняваш, че споделям паплач, която мисли за другите единствено по какъв начин крадат ".
Клипът, излъчен от bTV, е от заседание в едно от селата на Община Созопол - Равадиново, а присъстващи са определеният за четвърти мандат кмет Иван Пазвантов и локален общински консултант, Стойчо Неделчев. Водещият, който приказва каква паплач са българите, се споделя Борис Янев. Обяснението му за репликата е, че желал да каже, че търговците на гласове в действителност са българи.
Припомняме, че в Созопол кмет беше Панайот Рейзи, само че неговото място беше заето Катя Стоянова – тъй като на Рейзи беше повдигнато обвиняване за длъжностно закононарушение, по-точно – заграбване на 2 млн. лв.. След първи тур в Созопол води Тихомир Янакиев от Българска социалистическа партия, с 45%, пред Красимира Германова от ГЕРБ, с малко над 32%.
В, тъжби има и от двата съществени щаба. Мая Манолова се оплаква в 20 сигнала, главно от платен ромски избор и белязани бюлетини . Конкретно са посочени секции 34-та, от 58-ма до 67-ма и 75-та в " Красна поляна " и " Факултета ", както и следен избор във " Филиповци ", " Слатина ", " Нови Искър ", " Илинден ".
" Демократична България " пък се оплака, че в регион " Овча купел " , където претендентът на партията Ангел Стефанов се бори с Христина Семерджиева от ГЕРБ, не се дават бюлетини за гласоподаване за областен кмет. Става въпрос за секция 005, намираща се в СУ " Филип Станиславов "!
От щаба на ГЕРБ пък се оплакват от противозаконна пропаганда във " Връбница " . Партията на Бойко Борисов твърди, че претендентът за кмет на региона Владимир Петров, който е повдигнат от Българска социалистическа партия, ходел и говорел с гласоподаватели пред и в учебни заведения, където се гласоподава.
В , ГЕРБ алармира, че Георги Градевски, който беше претендент за кмет на Дупница от АБВ, както и неговият татко, са извозвали гласоподаватели от квартал " Каваклия ". Твърденията на представителите на ГЕРБ са, че гласоподавателите са инструктирани от Градевски и татко му да гласоподават за претендента на Българска социалистическа партия Първан Дангов. Имало и слагане на листовки в региона на ОУ " Неофит Рилски ", настояват от ГЕРБ.
Подобна история има и за – за транспортиране на гласоподаватели, като им били давани и пари.
Санкционирани медии
Вече по традиция, наказванията, които ЦИК наложи на медии, съобщаващи резултати от изборите преди края на изборния ден, още веднъж са много.
За момента като водач се обрисуват организация ПИК , с 5 нарушавания, и " 24 часа " , с 4 нарушавания. При всяко първо нарушаване,, последващото се санкционира двойно – по член 475 от Изборния кодекс. Глоба, само че към този момент единствено за 1 нарушаване, е наложена на организация БЛИЦ , както и на Glas.bg – поради издание на данни във Фейсбук страницата на медията.
Същевременно, нито една от огромните малките екрани - Българска национална телевизия, bTV и Нова телевизия, не изчака да стане тъкмо 20:00 часа, с цел да разгласи резултатите. Първите две малките екрани почнаха да афишират екзитполове в 19:57 часа, а Нова телевизия - даже по-рано. Какви са резултатите от екзитполовете - научете в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР