Русия ще идентифицира американска собственост, включително ценни книжа, която може

...
Русия ще идентифицира американска собственост, включително ценни книжа, която може
Коментари Харесай

С указ Путин очерта отговора на Русия в случай на конфискация на активите й

Русия ще разпознава американска благосъстоятелност, в това число скъпи бумаги, която може да бъде употребена като отплата за загуби, понесени вследствие на изземване на замразени съветски активи в Съединените щати, според декрет, подписан от президента Владимир Путин в четвъртък, предава " Ройтерс ".

Преговарящите от по какъв начин най-добре да се употребяват съветски финансови активи на стойност към 300 милиарда $, като съществени валути и държавни облигации, които бяха замразени малко откакто Москва нахлу в Украйна през февруари 2022 година

Способността на Русия да отмъсти, в случай че западните водачи конфискуват нейните замразени активи, е подкопана от намаляващите задгранични вложения, само че вместо това тя може да , споделиха публични лица и икономисти пред " Ройтерс " този месец.

Указът от четвъртък гласи, че съветски лица могат да изискат от съветски съд да дефинира дали имуществото им е било безпричинно конфискувано и да изиска обезщетение.

След това съдът ще разпореди компенсацията да бъде трансферирана под формата на американски активи или благосъстоятелност в Русия от лист, който ще бъде направен от съветската държавна комисия за продажба на задгранични активи.
 Русия за активите си: Кражбите за Брюксел са принадлежности на външната му политика
Русия за активите си: Кражбите за Брюксел са принадлежности на външната му политика

Страните от Европейски Съюз взеха решение да насочат приходите от замразените активи на Руската централна банка в интерес на Украйна

Указът изброява скъпи бумаги, дялове в съветски компании , недвижимо имущество, движимо имущество и имуществени права измежду притежаваните от Съединени американски щати активи, които евентуално подлежат на изземване.

Бившият президент Дмитрий Медведев призна предишния месец, че Русия държи нищожно количество американска държавна благосъстоятелност и че всеки отговор на Русия ще бъде несъразмерен, като се концентрира върху активите на частни лица.

Активите на доста задгранични вложители, в това число както физически лица, по този начин и огромни американски капиталови фондове, се държат в специфични сметки от вид C , които Русия вкара малко откакто изпрати армията си в Украйна и беше ударена от проливен дъжд от западни наказания през февруари 2022 година

Парите в тези сметки не могат да бъдат прехвърляни отвън Русия без позволение от съветските управляващи.

Вашингтон което разрешава на администрацията на президента Джо Байдън да конфискува съветски активи, държани в американски банки, и да ги трансферира на Украйна, нещо, което Русия неведнъж е наричала нелегално.
 За Кремъл и по-лекият проект на Европейски Съюз за съветските активи си остава кражба
За Кремъл и по-лекият проект на Европейски Съюз за съветските активи си остава кражба

Русия ще смята изземването на приходите от замразените си активи за нарушаване на нормите на сметовната икономическа система
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР