Арестуваха мъж по подозрение, че е планирал нападение срещу щафетата

...
Арестуваха мъж по подозрение, че е планирал нападение срещу щафетата
Коментари Харесай

Арестуваха мъж, планирал атака срещу щафетата на олимпийския огън в Бордо

Арестуваха мъж по съмнение, че е възнамерявал нахлуване против щафетата на олимпийския огън в Бордо. Това френският вътрешен министър Жералд Дарманен, представен от БиБиСи.

Олимпийският огън дойде в Марсилия по-рано този месец, за игрите в Париж, които стартиран на 26 юли. Олимпийският огън трябваше да дойде в Бордо късно следобяд в четвъртък.

Организаторите на Олимпиадата в Париж нееднократно повдигаха тематиката за сигурността по време на церемонията по откриването на игрите, на която ще вземат участие повече от 10 000 спортисти, транспортирани с ферибот по река Сена.

Прокурорът от Бордо Фредерик Портери съобщи, че е почнало следствие в отговор на онлайн известие, което се отнася до убийството на шестима души от преди точни 10 години в Исла Виста, Калифорния. обява в профила на обвинения се отнася до килъра от Исла Виста Елиът Роджър, който изпитва дълбока ненавист към дамите.

Полицията е идентифицирала и задържала обвинения. Това е мъж на име Алекс Джи. Той няма престъпно досие , само че по време на обиска в дома му са конфискувани револвер с гумени сачми, както и няколко мобилни телефона и компютър. Заподозреният признал в ареста, че " е обмислял деяние без съответно място " и не е загатнал щафетата на олимпийския огън.

Олимпийският огън е при започване на 12 000 километровата си авантюра към континентална Франция и нейните отвъдморски територии . Пламъкът трябваше да стигне до тихоокеанската територия на Нова Каледония, само че протестите през последните 10 дни накараха уредниците да анулират този стадий от маршрута.
 Олимпийският огън потегли към Париж
Олимпийският огън потегли към Париж

Той отпътува на борда на кораба " Белем " от пристанището в Пирея
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР