Гръцките власти разбиха международна престъпна група за трафик на кокаин

...
Гръцките власти разбиха международна престъпна група за трафик на кокаин
Коментари Харесай

Гърция пресече международен канал за трафик на кокаин от Латинска Америка

Гръцките управляващи разрушиха интернационална незаконна група за трафик на кокаин от Латинска Америка за Европа, оповестява " Ройтерс ".

Двама албанци и двама гърци са задържани след траяло с месеци следствие, стартирано от гръцките органи за битка с опиатите и контрабандата в съдействие с Администрацията за битка с опиатите на Съединени американски щати.

Десетки найлонови пликове с над 210 кг кокаин са открити в контейнери със скариди на пристанище Пирея.

Повече от 130 000 евро, пушка, патрони, мобилни телефони и документи, отнасящи се до суми на опиати и предстоящи облаги, също са иззети измежду други доказателства по време на обиски в домовете и транспортните средства на обвинените.

Въз основа на доказателствата управляващите пресмятат, че незаконната група е целяла противозаконна облага от над 5 милиона евро.
 Употребата на кокаин в Европа се усилва
Употребата на кокаин в Европа се усилва

Нараства и използването на метамфетамин

Полицията посочи, че опиатите са били прехвърляни от Латинска Америка към европейски страни и Турция. Гърция е употребена както като директен пункт, по този начин и като дестинация за пратките.

Един от албанците е упрекнат като водач на групата.

Полицията уточни, че преди този момент 48-годишният мъж е бил упрекнат в ръководство на лаборатория в Гърция, произвеждаща хапчета Captagon - примес от амфетамини, известна още като " кокаина на бедните ".

При този случай са били иззети над 634 000 хапчета.

Един от гръцките жители е бил задържан и в Коста Рика по заповед от 2012 година, издадена от Съединените щати, и наказан за присъединяване си в контрабанда на оръжия за Европа за към този момент демобилизираните бунтовници от Революционните въоръжени сили на Колумбия.
 3000 тона кокаин се създават всяка година
3000 тона кокаин се създават всяка година

Митниците регистрират динамичен наркотрафик
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР