Бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай коментира ексклузивно пред ПИК

...
Бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай коментира ексклузивно пред ПИК
Коментари Харесай

Осман Октай: В момента унищожават Бойко Борисов, който падна в капана чрез Пеевски

Бившият зам.-председател на Движение за права и свободи Осман Октай разяснява извънредно пред ПИК ще успее ли Бойко Борисов да образува кабинет в границите на 50-ото Народно заседание, за какво търси поддръжка от ППДБ, които са подготвени да сапунисат въжето и да му го наденат. Дали ще се отпуши политическата обстановка с избора на Рая Назарян за ръководител на Народното събрание, или Слави Трифонов единствено си подвига цената с концепцията за експертно държавно управление, както и за какво е мълчанието на Радев и действителната му роля в спектакъла – разсъждава Октай.

- Г-н Октай, по какъв начин ви наподобява 50-ият парламент, закономерно и персонална заслуга на Делян Пеевски ли е второто място на Движение за права и свободи? Това действителна поръчка и упоритост за ръководство на страната ли е?
- Когато не харесваме Ахмед и сътворяваме настроения против Ахмед през годините, получаваме по-късно назначен от него Пеевски. И това е, с цел да почнем да търсим Ахмед.

- Тръгвал ли си е изобщо Ахмед Доган?
- Винаги съм казвал, че хора като Бойко, хора като Ахмед, хора като Пеевски – всевъзможни такива, са политически медиатори. Те са за приложимост, за реализирането на избрани задания. Всеки от тях си има роля в живота.

- Щом казвате, че те са медиатори, значи ли това, че те са ръководени, манипулируеми от някой различен, от кукловод?
- Естествено. Естествено, че имат кукловоди. Неслучайно през годините приказвам за разнообразни разклонения до Москва и назад през всякакви фондации. Има, несъмнено, разклонения и към Запада.

- Така или другояче, ще успее ли спечелилият на изборите Бойко Борисов да образува държавно управление, за какво търси за сътрудник сапунджиите от ППДБ, които му сапунисват въжето, а сякаш се срами от Движение за права и свободи?
- Има хубава българска сентенция: „ Хитрата сврака – с двата крайници. “ Борисов в този момент ще види по какъв начин самичък се е вкарал в капан. Такъв капан той до момента залагаше на всичките си сътрудници. Така употребяваше хора, които са били негови съперници и нападателни в общественото пространство. Такива като Тома Биков, Сачева, Вежди Рашидов, който беше арестувал. Такива хора нормално по-късно той ги приобщава, унижава ги и ги използва. Това е модел. Тази клиентелистка политика изигра доста неприятна смешка на самия Бойко Борисов. Така е още от времето, когато му изпратиха фотосите от спалнята.
Няма по какъв начин да влезеш в спалнята на министър-председателя. Това е охраняема от НСО и всички държавни служби зона. И тук няма никакво значение кой е внесъл парите, Мата Хари… Това са детайлности, това са неща, които отклоняват вниманието. На някои им омекват коленете. По-важно е какво има в досието " Буда ", която се държи от библиотекарите в катедра " Национална сигурност " и фондация " Примаков ".

- Разбира се. Сюжетът беше трансфорат в самобитно шоу, без да се слагат тези съществени въпроси.
- Такова нещо няма по какъв начин да се случи без присъединяване на службите и НСО. Какво ли още имат за Бойко Борисов? Нали сте чели „ Кръстникът “? Мафията, нашите служби по този начин се държат, когато желаят да изпратят обръщение на някого, му подмятат в леглото отрязаната конска глава. Посланието към Бойко не беше чекмеджето, кюлчетата и револверът, а това, че са го снимали гол. Сега в главата му, като на Кръстника, се върти въпросът дали някой не е опрял револвер в главата му. Не беше ли същото с газовия револвер на Октай Енимехмедов по време на националната конференция на Доган? Защо и по какъв начин тогава НСО ги нямаше в залата, изключени ли бяха скенерите?

- Затова ли Борисов вкара в политическата си реторика от през вчерашния ден още веднъж облика на Алексей Петров?
- В момента Бойко е заклещен в ъгъла. Това са съществени податки. Очевидно се приготвя нов политически план, за който по коридорите работят безусловно всички тия подмолни сили.

- Каква е новината, чий е планът?
- Всички тези, които са били използвани като медиатори, със или без знанието им, би трябвало да бъдат използвани до дъно, с цел да обслужат този предстоящ план. Службите ползват едни и същи номера. 1999 година снимаха Доган в Кочан за порциите и по какъв начин всички са негова функционалност, тъй като той ръководи. Преди това бяха го пуснали при Слави Трифонов да приказва за обръчи от компании, по какъв начин едно негово мигане е по-силно от банка. При присъединяване на Ахмед при Слави 2005 година се сътвори „ Атака “ на Волен Сидеров, влязоха в Народното събрание. След Кочан се сътвори болшинство за ръководството на Бойко Борисов. Пред Мадам В. Ахмед приказва и по какъв начин е милионер в зелено и желае да има летяща паница. Такъв си е Ахмед, той ми е по-малък брат, по тази причина приказвам за него с обич и почитание толкоз години. Искам да кажа, че по този начин използваха Ахмед, с цел да докарат Бойко на власт.

- Какъв е клопката за Борисов обаче?
- В момента унищожават Бойко, който попада в клопката посредством Пеевски, с всичките му зависимости. А през Ахмед е назначен Пеевски, който да командва страната при всичките си зависимости силово, посредством грубости. Идеята е да стане толкоз нетърпимо в страната, че на следващия ден, вдругиден народът заедно да желае да се прегърне и да се хвърли в обятията на плана на президента Радев като избавител.

- Това ли е сюжетът?
- Това се приготвя посредством дразнителя Пеевски, който би трябвало да смачка всички други възможности.

- С избора на Рая Назарян за ръководител на Народното събрание няма ли обаче да се отпуши политическата вероятност, или виждаме чалга за повдигане цената на Слави Трифонов, като той играе по сюжета, за който вие говорите?
- Защо два пъти отлагаха съвещанието на Народното събрание, откакто са се разбрали още нощес?

- Нещо са доуточнявали евентуално, нещо са конкретизирали, калкулирали.
- Нещо е пътувало. Нещо се е бавело.

- Може би превод с 8 нули, както заяви Николай Бареков?!
- Някакви сакове. Банките в какъв брой часа отварят? Отиваш в сейфовете, вземаш каквото би трябвало, закарваш ги, бавиш се нещо. Единият желае половин час, другият час. Председателят на Народното събрание споделя, че не могат да чакат повече от 25 минути…

- Проект на Радев, както и да е катализиран, не е ли обаче софтуерно проблематичен, тъй като мандатът на президента не е изминал?
- В това е силата на отиграването. Когато страната е на колене, когато се унищожава, когато отпред излиза един дразнител – Пеевски… Ама спомнете си по какъв начин Бойко щеше да подава оставка пред Арена „ Армеец “ и да отива на предварителни избори. Беше събрал цялата си кохорта с една единствена цел да подскаже на ония каква мощ има зад тила си. Той даже при по-малка опозиция постоянно е ходел на предварителни избори. Така постоянно се е прибирал на бял кон. Тогава обаче не си хвърли оставката, тъй като получи и разгласиха фотосите от спалнята.

- Сега какво – Радев или предварителни избори?
- Дори да има предварителни избори, по тази причина е цялото превиване. Бойко би трябвало да направи всичко допустимо да не се провали за следващ път, шести може би – че не може да прави държавни управления. Притиснат е до стената. И основната роля на Пеевски през зависимостите е, че Борисов би трябвало да търси решение. Затова през вчерашния ден се пробват през Слави да оферират решението. Ама Слави от кое място знае, че мандатът може да отиде при него? Освен в случай че не му е споделил президентът. Президентът взе участие в цялата тази игра. Неслучайно при заклеването през вчерашния ден в Народното събрание не произнесе тирада. Нажежава ситуацията. Мисля, че прибързано ще напусне президентството, с цел да се разгласи за избавител. Ще започва политически план. Той към този момент опита с подставени лица, само че не му се получи. Трябва да поеме персонално, тъй като другите му променят, а на него властта му се услади.
Ако би трябвало да обобщя, Пеевски има за цел да отврати обществото, смачквайки всичко по пътя си, както унищожи КТБ, БТК, „ Булгартабак “… И с цел да не се смачка страната, би трябвало да пристигна Спасителят. Поредният.           
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР