Първите 19 модернизирани вагона от Дойче Бан“ пристигнаха в България.

...
Първите 19 модернизирани вагона от Дойче Бан“ пристигнаха в България.
Коментари Харесай

Първите 19 модернизирани вагона от Дойче Бан“ пристигнаха в България

Първите 19 осъвременени вагона от „ Дойче Бан “ дойдоха в България. От началото на летния сезон те ще се движат по дългите направления на БДЖ.



Вагоните са от висок клас. Цената на един е 400 000 лв.. Седалките имат регулиращ механизъм, маси и контакти.



" Тези вагони са с 80 места - второразреден. С разликата от вагоните, които сега експлоатираме, е, че е с климатична апаратура. Имаме вакуумни тоалетни. Седалките са много по комфортни от това, което имаме сега ", споделя Венцислав Славков, шеф на БДЖ " Пътнически транспорти ".



19-те вагона дойдоха в хранилище " Надежда " от Германия. 9 остават в София, а останалите в отиват в Пловдив. Предвижда се новите вагони да се движат по дългите линии на БДЖ.

" С мисъл да осигурим транспортна услуга да речем от София - Бургас, София - Варна, София - Свиленград, София - Русе. Така че, ще създадем такова систематизиране, с цел да може отмерено да бъдат разпределени като композиции и сформира на територията на цяла България ", увери Георги Гвоздейков, длъжностен министър на превоза и известията.

Проблеми с бъдещата поддръжка на вагоните не се чака, все пак елементи за ремонт са подсигурени.



В момента се обновява и железопътната инфраструктура, с цел да може трасето да разрешава на влаковете да се движат с оптималната разрешена скорост - 160 км.ч. Прогнозите са това да е допустимо до 2027 година.

От БДЖ обявиха, че чакат идващия месец да бъдат доставени и оставащите 57 вагона, с цел да може те да бъдат пуснати в употреба за идния летен сезон.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР