По-бързо, по-високо, по-силно. Ключови думи в спорта, където в основата

...
По-бързо, по-високо, по-силно. Ключови думи в спорта, където в основата
Коментари Харесай

Другото лице на спорта: да откажеш да изпревариш съперник във финалния спринт

По-бързо, по-високо, по-силно. Ключови думи в спорта, където в основата в заложена битката за всеки метър и всяка секунда. Но не и непременно.

През уикенда носителката на три златни олимпийски медала в биатлона Дария Домрачова впечатли с жеста си към Доротея Вирер. Във финалния спринт в преследването в Антхолц състезателката от Беларус... се отхвърли в интерес на съперничката си.

При влизането на последния завой Домрачова закачи Вирер, поради което италианката изпусна едната си щека. Тогава Домрачова се отхвърли да нападна второто място и приключи трета.

Very fair gesture by @DaryaDomracheva, who stepped on Wierer's pole in the last turn and didn't attack on the last 50 meters as a result. #ANT18

Join us for the celebrations and the flower ceremony very shortly. https://t.co/Z1cUg23KzHpic.twitter.com/pdLZdN20nE
— IBU World Cup (@IBU_WC) January 20, 2018
Жестът провокира доста позитивни мнения в обществените мрежи.

" Би било изцяло непочтено да се боря против играч с една щека. Аз бях повода тя да я загуби. Дори по този начин не бях сигурна, че ще съумея да я победя. Това не беше изключително хубава обстановка и за двете ни, само че не бих могла да постъпя по различен метод ", сподели Домрачова. Победителка в конкуренцията стана Лаура Далмайер.

Ден по-късно Домрачова направи доста мощно съревнование и макар неубедителното начало завоюва всеобщия старт. След нея останаха Анастасия Кузмина от Словакия и финландката Кайса Макарайнен.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР