Пилешка супа с картофи и фиде - купа щастиеНеобходими Продукти●

...
Пилешка супа с картофи и фиде - купа щастиеНеобходими Продукти●
Коментари Харесай

Пилешка супа с картофи и фиде

Пилешка чорба с картофи и фиде - купа благополучие

Необходими Продукти

● пилешко месо - 500 г гърди
● картофи - 2 - 3 броя (ако са по - огромни 2)
● моркови - 1 брой
● лук - 1 глава
● краве масло - към 50 г
● фиде
● домати - 1 брой
● сол
● черен пипер
● магданоз

За застройката


● кисело мляко - 3 с.л.
● яйца - 2 броя (само жълтъците)
● брашно - 1 с.л.

Начин на подготвяне

Слагаме маслото в тенджера да се разтопи. Към него прибавяме настъргания морков и откакто се запържи, прибавяме ситно нарязания лук. Когато лукът също добие златист цвят, прибавяме бульона от свареното пилешко месо.

Изсипваме картофите и оставяме да ври, до момента в който те омекнат. После прибавяме накъсаното или нарязано на кубчета пилешко месо, фидето и ситно нарязаното доматче. Ако доматът е по-голям, може да нарежете единствено половината.

Подправяме със сол на усет и варим още към 10 минути до подготвеност на фидето. След като пилешката чорба ни е подготвена, я оставяме да къкри на печката и прекосяваме към застройката. В една купичка разрушаваме млякото, жълтъците и брашното, слагаме ги за малко на котлона при непрестанно бъркане, с цел да не загорят.

После прехвърляме 1/3 от супата в купата със застройката на мудна бликам, а по-късно я връщаме назад в тенджерата. Слагам единствено жълтъците, тъй като я застройвам топла, а следователно белтъците елементарно се пресичат. Поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Тази здравословна чорба подготвя моята обичана баба и е несравним спомен от детството, а усетът се помни постоянно! Аз поставям филе, тъй като не обичам супата да става доста мазна, по избор може да добавите, която част от пилето пожелаете. Добър вкус!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР