Защитаващият титлата си тим на Италия и бронзовият медалист от

...
Защитаващият титлата си тим на Италия и бронзовият медалист от
Коментари Харесай

Спалети преди решаващия мач с Хърватия: Трябва ни повече интензивност и издръжливост

Защитаващият купата си отбор на Италия и бронзовият медалист от Световното състезание в Катар 2022 Хърватия се приготвят за решаващия мач от група " B " в понеделник на Евро 2024 на фона на опасенията за вероятно отпадане и на двата тима.

Докато Италия ще продължи напред и при тъждество след успеха с 2:1 над Албания и загубата с 0:1 от спечелилия в групата Испания, Хърватия би трябвало да завоюва, тъй като позволи проваляне с 0:3 от Испания и направи 1:1 с Албания.

Ако Хърватия победи и Албания изненада Испания в другия мач, Италия ще отпадне в това, което би било още една злополука, откакто " адзурите " не съумяха да се класират за последните две международни шампионати.

" Говорихме доста, с цел да се опитаме да разберем къде сме сбъркали против Испания. Когато загубиш, можеш или да се чувстваш отчаян, или да се опиташ да решиш проблемите. За благополучие, футболът постоянно ти дава втори късмет “, сподели старши треньорът Лучано Спалети на конференция.

" Ще би трябвало да променим отношението си, ще ни би трябвало повече активност и устойчивост. Ще се опитаме да бъдем по-солидни и да не рискуваме да им дадем късмет да ни вкарат гол. Но няма да е елементарно, тъй като има доста способи, по които те могат да го създадат ", добави той.

Спалети сподели още, че бранителят Федерико Димарко е възобновен от травмата и ще премине спомагателни проби, само че би трябвало да бъде разполагаем за мача в понеделник.

Мениджърът на тима Джанлуиджи Буфон пък съобщи: " Не би трябвало да влизаме със боязън в идващия мач, а би трябвало да върнем сигурността и увереността в себе си ".

" Страхът е дума, която не обичам да употребявам, когато приказваме за футбол. Страхът е за неща, които са по-важни от футбола ", разяснява бранителят Алесандро Бастони.

Италианският национал Матео Дармиан предизвести, че " Хърватия е мощна, има опитни и доста качествени играчи ". / Българска телеграфна агенция

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР