Швейцария и Германия играят при в последния си мач от

...
Швейцария и Германия играят при в последния си мач от
Коментари Харесай

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО: Швейцария 1:0 Германия, пропуск на Бундестима

Швейцария и Германия играят при в последния си мач от група „ А “ на UEFA EURO 2024. Дан Ндойе откри в 28-ата минута. Срещата на „ Дойче Банк Парк “ във Франкфурт може да я наблюдавате в директно предаване по DIEMA , DIEMA SPORT 3 , както и на уеб страницата.

Селекционерът на Швейцария - Мурат Яким, бе направил две промени, по отношение на равенството 1:1 против Шотландия в предходния дуел. Джердан Шакири, който вкара страховит гол на „ гайдарите “, бе оставен на пейката дружно с Рубен Варгас, а вместо тях започнаха Бреел Емболо и Фабиан Рийдер. На пейката бе и нападателят на Лудогорец Квадво Дуа.

Наставникът на Германия - Юлиан Нагелсман, за трети следващ мач не реши да прави никакви промени и заложи на същия стартов състав. На вратата бе Мануел Нойер, а пред него в отбраната бяха Максимилиан Мителщедт, Йонатан Та, Антонио Рюдигер и Йошуа Кимих. В центъра оперираха Тони Кроос и Роберт Андрих, до момента в който по крилата нападнаха Флориан Виртц и Джамал Мусиала. Капитанът Илкай Гюндоган бе позициониран зад Кай Хавертц, който водеше нападението. Андрих, Мителщедт, Рюдигер и Та имаха жълти картони и бяха застрашени при нов подобен да пропуснат 1/8-финала, само че това не повлия на решението на Нагелсман.

След спокойни първи минути Германия прати топката във вратата на швейцарците в 17-ата минута, само че попадение нямаше. Максимилиан Мителщедт центрира от левия фланг в наказателното поле, където Мишел Ебишер изпревари Джамал Мусиала и почисти, а звездата на Байерн Мюнхен влезе жестоко в краката му. Играта продължи, топката стигна до Флориан Виртц отляво, който комбинира с Роберт Андрих. Халфът по-късно си я настройки на десния крайник и стреля от към 20-ина метра в близкия ъгъл на Ян Зомер, който не се намеси по най-убедителния метод и кълбото попадна в мрежата. „ Кръстоносците “, обаче, имаха искания за нарушаване на Мусиала против Ебишер и основният арбитър Даниеле Орсато отиде да гледа обстановката, след което реши, благодарение на системата ВАР, да анулира гола.

Швейцария, обаче, изненада домакините на шампионата в 28-ата минута, когато поведе в резултата. Фабиан Рийдер открадна топката в половината на Германия и направи двойно с Ндойе. След това Рийдер изведе Ремо Фройлер отляво в наказателното поле, който центрира на първа греда, а там Ндойе изпревари Йонатан Та и засече във вратата на Мануел Нойер за 1:0. Засада на нападателя нямаше и голът бе зачетен.

Само три минути, откакто откриха резултата, " кръстоносците " бяха покрай това да удвоят преднината си. Отново Ндойе бе изведен зад отбраната на Германия, в този случай Антонио Рюдигер, който го преследваше. Нападателят на „ часовникарите “ напредна, влезе отляво в наказателното поле и шутира по тревата към далечния ъгъл, само че топката мина на сантиметри около лявата греда на Нойер в навън.

В 65-ата минута на терена за швейцарците се появи нападателят на Лудогорец Квадво Дуа, който размени Бреел Емболо.

Жълт картон за Силван Видмер за нарушаване против Давид Раум.
81`
Джамал Мусиала също напусна и бе сменен от Никлас Фюлкруг.
76`
Още две промени за Германия – Лерой Сане размени Флориан Виртц.
76`
УДАР НА КВАДВО ДУА! Джака лиши топката от Гюндоган в половината на Германия и подаде за Дуа, който стреля от отдалеченост с десния крайник по тревата. Изстрелът му по тревата бе прецизен, само че прекомерно слаб, с цел да затрудни Нойер, който улови.
74`
ШАНС ЗА ГЕРМАНИЯ! Виртц финтира на няколко пъти Мишел Ебишер отдясно в наказателното поле, след което откри Йошуа Кимих на близката греда. Последва опит за удар на футболиста на Байерн Мюнхен, който бе блокиран в последния миг от Мануел Аканджи. След това Силван Видмер рискува, задържайки Максимилиан Байер, само че знак за нарушаване не последва и Зомер улови.
70`
Нов опит за удар с глава на Хавертц след центриране отляво в наказателното поле, само че още веднъж над вратата.
68`
Жълт картон за капитана на Швейцария Гранит Джака.
67`
Голмайсторът Дан Ндойе пък отстъпи мястото си на Зеки Амдуни.
65`
Втората смяна – нападателят на Лудогорец Квадво Дуа влезе на мястото на Бреел Ембело.
65`
Тройна промяна и за Швейцария – Рубен Варгас се появи на мястото на Фабиан Рийдер.
65`
НОВ УДАР! Кроос центрира от корнер в наказателното поле, където Хавертц стреля с глава, само че високо над вратата на Зомер.
64`
ИЗСТРЕЛ! Влезлият преди секунди Давид Раум стреля от отдалеченост към вратата, само че над напречната греда в навън.
63`
Втората смяна бе обвързвана с включването в игра на Давид Раум, който смени Максимилиан Мителщедт.
61`
Първи две промени за Германия – Йонатан Та е сменен от Нико Шлотербек.
61`
ОПАСЕН УДАР! Рюдигер даде прекрасен дълъг пас за Хавертц в половината на Швейцария, който комбинира с Мусиала на левия фланг. Той влезе в наказателното поле и върна за Андрих, който даде кълбото на Кроос и последва мощен удар с десния крайник на халфа на Реал Мадрид, само че около дясната греда на Зомер.
55`
ШАНС ЗА ГЕРМАНИЯ! Флориан Виртц даде превъзходен разсичащ отбраната пас за Мусиала, който шутира от границата на наказателното поле, само че Зомер избави. Последва опит за добавка на капитана Илкай Гюндоган в пеналтерията с левия крайник, само че прекомерно неточна.
50`
Без промени в двата състава за старта на вторите 45 минути.
46`
Начало на второто полувреме!
46`
Край на първото полувреме!
45+3`
Две минути добавено време на първата част.
45+1`
Много неакуратен удар на Роберт Андрих от отдалеченост.
43`
ИЗСТРЕЛ! Мусиала проби през центъра в половината на Швейцария, след което стигна до границата на наказателното поле и подаде надясно за Хавертц, който от сложна позиция стреля с левия крайник високо над вратата.
42`
УДАР! Германците разиграха късо след ъглов удар, а Мусиала изведе Тони Кроос отляво в наказателното поле, който центрира към втора греда, където Антонио Рюдигер засече с глава, само че заби топката право в земята и тя излезе в навън.
41`
Официално предизвестие получи Йонатан Та от Германия, който подвигна високо крайници си против Бреел Ембело. Така бранителят ще пропусне 1/8-финала за Бундестима.
39`
ШАНС ЗА ШВЕЙЦАРИЯ! Отново Ндойе бе изведен зад отбраната на Германия, в този случай Антонио Рюдигер, който го преследваше. Нападателят на „ часовникарите “ напредна, влезе отляво в наказателното поле и шутира по тревата към далечния ъгъл, само че топката мина на сантиметри около лявата греда на Нойер в навън.
31`
ГООООЛ ЗА ШВЕЙЦАРИЯ! Дан Ндойе откри!  Фабиан Рийдер открадна топката в половината на Германия и направи двойно с Ндойе. След това Рийдер изведе Ремо Фройлер отляво в наказателното поле, който центрира на първа греда, а там Ндойе изпревари Йонатан Та и засече във вратата на Мануел Нойер за 1:0. Засада на нападателя нямаше и голът бе зачетен.
29`
Първи жълт картон в дуела – получи го Дан Ндойе за нарушаване против Антонио Рюдигер.
25`
ОТМЕНИХА ГОЛ ЗА ГЕРМАНИЯ! Максимилиан Мителщедт центрира от левия фланг в наказателното поле, където Мишел Ебишер изпревари Джамал Мусиала и почисти, а звездата на Байерн Мюнхен влезе жестоко в краката му. Играта продължи, топката стигна до Флориан Виртц отляво, който комбинира с Роберт Андрих. Халфът по-късно си я настройки на десния крайник и стреля от към 20-ина метра в близкия ъгъл на Ян Зомер, който не се намеси по най-убедителния метод и кълбото попадна в мрежата. „ Кръстоносците “, обаче, имаха искания за нарушаване на Мусиала против Ебишер и основният арбитър Даниеле Орсато отиде да гледа обстановката, след което реши, благодарение на системата ВАР, да анулира гола.
17`
В началните 15 минути Германия владееше повече топката, до момента в който швейцарците изчакваха търпеливо опциите си на контраофанзива. Удари към двете порти също липсваха.
15`
ПРЕТЕНЦИИ ЗА ДУЗПА! Домакините желаеха да бъде отсъден углавен изстрел, откакто Кай Хавертц падна в наказателното поле след единоборство с Фабиан Шер, само че нарушаване не беше отсъдено.
12`
УДАР! Тони Кроос центрира от корен на първа греда, където Кай Хавертц насочи прекрасен изстрел с глава, който бе прецизен, само че Ян Зомер внимаваше и улови топката.
3`
Начало на мача във Франкфурт!
1`
Стадион: Дойче Банк Парк
Рефер: Даниеле Орсато
Излъчва: Diema , Diema

Възпитаниците на Юлиан Нагелсман досега записаха две победи - 5:1 над Шотландия и 2:0 над Унгария. Тимът е водач в групата, като даже тъждество ще му разреши да резервира първото си място. Германците обаче са окуражени за нов триумф, с който да зарадват почитателите в страната, където се организира шампионата и да влязат в елиминациите по допустимо най-хубавия метод.

Швейцария е втори в групата с 4 точки. „ Кръстоносците “ стартираха с победа с 3:1 над Унгария, а по-късно приключиха наедно 1:1 с Шотландия. Отборът на Мурат Якин значително си е обезпечил място в идната фаза, само че през днешния ден ще се опита да съкруши домакина на шампионата, като по този метод ще завоюва групата си.

LIVE  |

1:0 Дан Ндойе 28'

Отменен гол: Роберт Андрих (Германия) 17'

,, трети кръг

Главен арбитър: Даниеле Орсато, Италия

Стадион: „ Дойче Банк Парк “, Франкфурт, Германия

Стартови сформира на двата тима:

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР