Пентагонът изрази гласно притесненията си към Турция, след като държавната

...
Пентагонът изрази гласно притесненията си към Турция, след като държавната
Коментари Харесай

Турция разкри тайното местоположение на американски воиници в Сирия, а Пентагонът възроптя

Пентагонът изрази гласно терзанията си към Турция, откакто държавната осведомителна организация на страната съдружник на НАТО разгласява локациите на 10 военни поста на американците в Северна Сирия.

Преди дни Анадолската организация разгласява свое изследване, в което се разказва местонахождението на американските военни уреди и в някои случаи даже броя на специфичните оперативни сили, работещи там.

Така, да вземем за пример, организацията издаде, че един от постовете се намира в град Айн Иса, на 50 км от Ракка и там се обитават 200 американски и 75 френски военни.

В материала си медията акцентира още, че базите - две летища и осем военни форпоста - се употребяват, с цел да поддържат Кюрдската демократическа партия (PYD) и нейното въоръжено крило - кюрдските Отряди за национална отбрана (YPG).

В тази връзка през днешния ден представителят на Пентагона майор Ейдриън Ракайн-Галоуей съобщи, че „ разпространяването на сензитивна военна информация” излага съдружните сили на непотребен риск и има капацитета да провали подхванатите интервенции против „ Ислямска държава”.

„ Ние представихме тези свои опасения на държавното управление на Турция”, посочи Ракайн-Галоуей. Основавайки се на аргументи, свързани със сигурността, Пентагонът отхвърли да удостовери точността на информацията и локациите на военните бази, само че разгласи, че проверява кои са лицата, стоящи зад публикацията.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР