Пътниците, пристигащи във Франция от 16 страни със силно разпространение

...
Пътниците, пристигащи във Франция от 16 страни със силно разпространение
Коментари Харесай

Франция въвежда задължителни PCR тестове за 16 страни

Пътниците, идващи във Франция от 16 страни със мощно разпространяване на ковид, ще би трябвало да си вършат проби при влизане на френска територия на летищата и пристанищата, оповестяват международните организации.

Френският министър председател Жан Кастекс разгласи предишния месец, че от 1 август за идващите от страните в листата ще се изисква да се тестват, в случай че не показват доказателство за негативен резултат от проучване, направено до 72 часа преди заминаването. Хората, които дадат позитивна проба във Франция, ще би трябвало да останат под карантина за 14 дни.

Като цяло Франция не позволява пътувания от и до тези 16 страни, измежду които са Съединени американски щати и Бразилия. Това значи, че условието за проби е ориентирано към хората, които идват на съображение избрани условия - да вземем за пример френски жители, които живеят в тези страни или жители на съответните страни с местопребиваване във Франция, посочи Кастекс.

Здравните управляващи оповестиха, че броят на доказаните случаи на COVID-19 в континенталната част на Франция е скочил през последните седмици. По-рано държавното управление разгласи наложително носене на маски във всички закрити публични пространства. Засега френското държавно управление изключва въвеждане на нова карантина след съвсем цялостното блокиране на страната за близо два месеца сред март и май.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР