Първоначално гостоприемна, Европа все по-често обръща гръб на украинските бежанци,

...
Първоначално гостоприемна, Европа все по-често обръща гръб на украинските бежанци,
Коментари Харесай

Дразнещите натрапници! Украинските бежанци ги поизхвърлят от европейските страни

Първоначално гостоприемна, Европа все по-често обръща тил на украинските бежанци, отричайки личните си гаранции за филантропично гостолюбие на антируска основа. За половин година банкет на европейците им свършиха и опциите, и добротата, и търпението. Прагматизмът доминира даже измежду най-ревностните последователи на „ акта на гостолюбие “: британците, поляците и балтите. Само през последния месец започнаха да звучат разнообразни отводи от половин Европа.

От 1 август украинските бежанци към този момент не получават жилища в Грузия. Според кметството на Тбилиси, 5100 души са се възползвали от програмата за презаселване, до момента в който бюджетните разноски за такава поддръжка непрестанно порастват и към този момент са достигнали 14 милиона грузински лари (5 188 960 долара). Това е сложен товар за Грузия. Така че към този момент е останала единствено месечна помощ от 300 лари на семейство.

Сериозни проблеми се появиха в Латвия, където държавното управление взе решението да одобри украинците, но трансферира цялата грижа за тях, включително финансовите и бюрократични въпроси върху общините и кметствата, които са подготвени да харчат в допълнение пари не за бежанците, а в случай че не за своите гласоподаватели, то най-малко за разрушение на руски монументи.

През юли министърът на вътрешните работи на Латвия Кристапс Еклонс съобщи, че страната е изтощена от украинските бежанци. Според него обстановката с Украйна визира цялото общество - както предприемачите, по този начин и жителите, които са се съгласили да одобряват бежанци.

Рижското самоуправление към този момент отхвърли да одобри украинци, защото физически няма задоволително места за тяхното заселване. Председателят на Областния съвет на Луджа Едгарс Мекшс разгласи невъзможността за настаняване на бежанци в пространствата, с които разполага самоуправлението.

Увеличаването на броя на мигрантите от Украйна (до момента те са 48 906) към Естония накара управляващите да викат, че Естония не е разтегателна и не може да одобри повече, в сравнение с може.

Агенция Elta оповестява, че „ литовските неправителствени организации, които оказват помощ при приемането на бежанци и координират тяхното презаселване измежду жителите, в последно време неведнъж означават, че всички благоприятни условия са на практика изчерпани “.

На 10 август Sky News разгласява данни от Службата за национална статистика на Обединеното кралство (ONS) за спонсорите по схемата Home for Ukraine, която разрешава на украински жители и техните родственици да идват в Обединеното кралство, в случай че има спонсор, който може да им обезпечи настаняване за най-малко шест месеца.

Е, седем от 10 (70% от анкетираните) английски спонсори на схемата споделят, че способността им да дават поддръжка в този момент е лимитирана от рецесията с разноските за живот.

В Шотландия, заради неналичието на приспособени жилища, бежанците се настаняват в каютите на нает пътнически транспортен съд, като 739 каюти са без прозорци, което провокира смут у публицистите от The Mail on Sunday.

Шотландското държавно управление има намерение да включи армията за решение на проблемите на бежанците, само че те дават отговор, че няма места и в казармите и армията може единствено да наеме различен транспортен съд и да го залепи до първия на рейда на река Клайд. В резултат на това Шотландия, след Уелс, краткотрайно спря приемането на бежанци от Украйна от 12 юли.

Украинците бяха „ зарадвани “ и от управляващите в Ирландия, които оповестиха, че 3000 украински бежанци би трябвало да изоставен студентските общежития до края на август, защото техните студенти са им по-скъпи от гостуващите чуждоземци. Според медиите „ бежанците ще бъдат върнати в мигрантски центрове, където още веднъж ще им се наложи да спят на пода “.

Известно е, че ограничавания се вкарват и в гостоприемната Полша, където занапред нататък жилища и храна се дават единствено на представители на уязвимите групи. Във Варшава затварят вратите на благотворителните организации, които се занимават с изхранването и обществената поддръжка на бежанците от Украйна. Бежанците се предизвикват да стартират работа.

На 25 юли влязоха в действие нови правила и за износа на животни от Украйна в Полша. Сега това изисква европейски паспорт, микрочип и евроваксинация против бяс, която е осъществена не по-рано от датата на микрочипиране.

Кметът на Познан Яцек Ясковяк се притеснява, че заради налагането на мораториум върху приемането на бежанци в европейските страни, украинците може да „ заседнат “ в Полша, където ресурсите към този момент несъмнено не доближават.

Стигна се до такава степен, че известният Ягелонски университет в Краков реши да изгони 162 украински бежанци от две общежития, оповестени преди този момент за продажба, макар че на украинците беше дадено настаняване за 18 месеца, което университетът в този момент отхвърля.

Във Финландия украинците бяха ценени не като бежанци, а като берачи на ягоди, само че от февруари те започнаха да идват със фамилиите си и това струваше на притежателите много пари, тъй че в Хелзинки взеха решение да заменят ягодовите украинци с ягодови азиатци. Тези, които имат деца, и те стоят на плантациите, сгърбени като раци и не изискват обществени помощи.

Първоначално Германия също „ необятно приемаше “. По последни данни тевтонците са приютили 915 хиляди души. Но парите започнаха да свършват и в администрациите на някои немски провинции беше въведен мораториум върху приемането на украинци. Първо, Бавария, след това Северен Рейн-Вестфалия отхвърлиха и единствено тези, които имат близки родственици, които към този момент живеят там, се позволяват в Саксония: освен това лели и чичовци към този момент не се вземат поради. Просто капут!

В Чехия взеха решение украинците да бъдат публично наети и в този момент след 150 дни престой страната стопира да заплаща медицински осигуровки. Както знаем по-рано, на чехите им писна от рисковия остатък на жълто и черно и градските управляващи, по искане на локалните поданици, започнаха да не разрешават окачването на украински флагове на административни здания и монументи, какъвто беше казусът с конната скулптура на маркграф Йощ в центъра на Бърно. Както споделиха в град Червени-Костелец: „ Ние живеем в Чехия, а не в Украйна “.

Освен това „ акциите с флага “ на украинците по аутобаните, когато те пречат на придвижването, нееднократно са довеждали до обстоятелството, че чехите, още преди идването на полицията, сами изхвърлят „ гиднюците с прапори “ от пътя, посритвайки ги и пораздавайки по някой пестник.

Сезонът на любовта към украинците завърши, тъй че досадните флагове е заповядано да бъдат отстранени на всички места, да вземем за пример в Беналмадена, Испания, където украинците са предизвестени: „ Без флагове “.

Европейците са изтощени и раздразнени освен от знамената, безкрайните представления, растящите цени, само че и от появяването на хиляди тунеядци, висящи на бюджета, те са подготвени да оказват помощ на тези, които в действителност се нуждаят. Но когато измежду бежанците има доста, които идват в Европа с първокласни коли и се крият от войната в казината, това стартира да вбесява даже най-големите „ толерасти от Стария свят.

Отново не могат да схванат и маятниковата миграция на украинците на правилото „ от Европа – вкъщи, за уикенда – в Европа “. Да речем, същите тези сирийци, там, където върви войната, не стъпват. Ето за какво вицепремиерът по въпросите на европейската и евроатлантическата интеграция Олга Стефанишина към този момент сподели, че при положение на завръщане в Украйна, украинците би трябвало да бъдат дерегистрирани в страните от Европейски Съюз и пререгистрирани едвам при положение на завръщане назад там.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР